Květoslav Šimek
8. září 2020 • 15:50

Ostrava nadchla! Šampionát para hokejistů bude znovu hostit Česko

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podruhé za sebou bude mistrovství světa v para hokeji hostit Ostrava. Od 1. do 8. května 2021 se bude hrát v Ostravar Areně. Pro server paralympic.org to potvrdila šéfka organizace Michelle Laflammeová. „Jsme nadšení, že můžeme šampionát podruhé přivést do Ostravy, kde v loňském roce exponencionálně narostla chuť k para hokeji během několika dní,“ řekla Laflammeová.



Šampionát v Ostravě měl obrovský úspěch. U fanoušků i hráčů. Turnaj navštívilo celkově 64 748 diváků, což je nový návštěvnický rekord. Titul si odváželi Američané, Češi skončili po heroickém boji na čtvrté místě.

„Když jsem slyšel, že se do Ostravy vrátí mistrovství světa, nemohl jsem tomu uvěřit,“ líčí reprezentační útočník Michal Geier. „Nečekal bych, že ještě někdy zažiju podobný turnaj doma. „Je to pro nás všechny obrovská motivace předvést se na ledě ještě jednou. Silnější a připravenější. Jen doufejme, že se postupně vše vrátí do normálu a celý turnaj bude i díky atmosféře znovu nezapomenutelný.“

Do Ostravy už se těší i zlatí Američané. „Když jsme tam hráli v roce 2019, byli jsme nadšení, kolik vášně a vzrušení mistrovství přineslo,“ komentoval volbu útočník Declan Farmer. „Jsem rádi, že můžeme znovu hrát pro tak nadšené diváky. Doufejme, že s podobným výsledkem.“

Mistrovství světa v para hokeji se hraje co dva roky. Ostrava akci hostí už potřetí v historii. Kromě roku 2019 město turnaj pořádalo i v roce 2009. Šampionát v nadcházejícím roce bude i kvalifikací na Paralympiádu v Pekingu 2022. Dostane se tam pět nejlepších.

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud


Články odjinud