5. listopadu 2020 • 14:40

Sport Magazín: Návštěva u Výborných. O gólech, koncentrácích i koláčích

Autor: mag
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zlatý kapitán, pětinásobný mistr světa. Rekordman v počtu reprezentačních startů. Dvojnásobný vítěz ligy se Spartou. Dnes úspěšný podnikatel. Někdejší útočník David Výborný, ikona hokejového národního týmu, je hlavním hrdinou pátečního Sport Magazínu. A nejen on, ale i celá jeho rodina. V obsáhlé reportáži se dozvíte, kdo se věnuje historii, kdo střílí góly, kdo peče úžasný borůvkový koláč. A kdo z rodičů je větší pedant na známky?



Pokud šlo o národní tým, slovo NE nebylo v jeho arzenálu. Mezi roky 1996 a 2007 nevynechal jediný šampionát. „Hodně to pro mě znamenalo, vždycky jsem byl hrdý, že jsem mohl reprezentovat,“ tvrdí populární „Vejba“, jenž se ale svými úspěchy nerad chlubí.

„Jsme na něj moc pyšní. Často mu to i říkáme, i když on to nedává moc najevo,“ reaguje dvacetiletý syn Michal, který má o trošku jiný koníček než jeho vrstevníci. Věnuje se studiu koncentračních táborů. I proto, aby dnešní generaci ukázal, že na historii nelze zapomínat.

Dcera Denisa válí ve florbalu, po tátovi zdědila hlavně skvělou střelu. „V tom jí podporuju. Když to má nabitý, tak ať pálí,“ tvrdí táta. Manželka Irena je pro všechny oporou, zajišťuje všem prvotřídní servis. A, mimochodem, umí báječně péct…

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

 

Obsáhlou reportáž včetně fotografií najdete v pátečním Sport Magazínu.

Co dalšího najdete v pátečním Sport Magazínu:

  • Uniklo z Facebooku: Filip Pešán
  • Rozhovor: talentovaný český šachista Thai Dai Van Nguyen
  • Sportovní kvíz: O Armstrongovi i Gretzkém
  • Z jiného úhlu: Zdeněk Haník o problémech sportu
  • Auto: 70 let Volkswagenu Transporter
  • TV tipy: kompletní televizní program

Titulní strana Sport Magazínu, pátek 6. listopadu 2020 Titulní strana Sport Magazínu, pátek 6. listopadu 2020Foto Sport Magazín

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud