22. srpna 2022 • 11:49

Bedýnka, pojď sem… Bednář o srandě či křížovkách s Jágrem v Omsku

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdyby měl vylíčit, co všechno s kladenským velikánem zažil, potřeboval by minimálně hodinu. Jaroslav Bednář jako host pořadu O2 TV Sport Česká ulička zavzpomínal na společně angažmá s Jaromírem Jágrem. Před téměř osmnácti lety oblékali dres Avangardu Omsk. A jak bývalý vynikající útočník prozradil, při takřka neustálém pobývání s legendou českého hokeje v Rusku se nepřestal smát.



Podle nynějšího sportovního manažera Slavie už jenom nástup olympijského šampiona z Nagana do klubu ze Sibiře stál za to. „Hráli jsme venkovní zápas a Jarda přijel: ´Bedýnka, pojď sem. Hele, pojedu do rohu. Stoupni si, hledej si prostor, ale hlavně ke mně nechoď.´ Poslechl jsem. Jarda si vlezl do rohu a najednou měl dva fešáky na zádech, co mu tam opravdu skákali. Po deseti sekundách, co je vozil z rohu za bránu a zpátky, tak na mě začal řvát: ´Kde seš? Přijeď mi pomoct. Na střídačce jsme se potom smáli a on zadejchanej nemohl popadnout dech, a pak myslím, že gólem rozhodl zápas,“ chechtal se Bednář .

V týmu tehdejšího úřadujícího ruského mistra trávil s  Jágrem v podstatě všechen čas. Pokoje měli vedle sebe. Mistr extraligy z roku 2008 se slavným spoluhráčem rád soutěžil. Hráli formule, během letů do Moskvy na zápasy luštili křížovky, po trénincích si kopali na bránu, nebo hráli basketbal. „Musím říct, že Jarda je velice šikovný basketbalista. Ale fotbal mu moc nejde, ani tenis,“ řekl někdejší reprezentant.

V České uličce se Bednář mimo jiné rozpovídal o své roli sportovního manažera ve Slavii, kvalitě hokejové mládeže v Česku či jak dodnes vnímá rivalitu se Spartou. Lákal rovněž na svoji velkou rozlučku s parťákem Markem Tomicou, která proběhne ve středu 24. dubna na zimním stadionu Eden za účasti zvučných sportovních jmen.

Celý rozhovor s Jaroslavem Bednářem sledujte dnes od 22:30 na O2 TV Sport.

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud


Články odjinud