22. listopadu 2022 • 15:49

Legendy v O2 areně oslaví 25 let od Nagana. A co hokej pod širým nebem?

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci se mohou začít těšit na zajímavou oslavu historického úspěchu českého hokeje. U příležitosti čtvrtstoletí od vítězného tažení národního týmu na olympiádě v Naganu se 10. února 2023 v pražské O2 areně uskuteční souboj českých a slovenských hokejových legend. Prodej vstupenek už začal a organizátoři z agentury Eniva slibují nabitý program. Ujistili také, že utkání, kterého by se měla zúčastnit celá řada bývalých skvělých hokejistů včetně Martina Ručinského či Patrika Eliáše, není náhradou za Winter Hockey Games. S již několikrát odloženou akcí pod širým nebem se stále počítá, momentálně je ale odsunuta na příští rok v prosinci.



Nejednoho hokejového nadšence mohlo v úterý při oficiálním potvrzení zápasu legend českého a slovenského hokeje napadnout, že se jedná alespoň o částečnou náhradu dosud neuskutečněné akce pod otevřeným nebem ve Špindlerově Mlýně. V logu únorového souboje se dokonce objevuje nápis Winter Hockey Games, jejichž uskutečnění dvakrát zmařila vládní protiepidemická opatření. O náhradní akci ale podle organizátorů nejde.

„Není to náhrada za Winter Hockey Games. Současná situace s energiemi ale není dobrá, a jak jistě všichni vědí, už dvakrát jsme akci odkládali a vznikly nám do toho nějaké ztráty. Rozpočty nám také ukázaly, že organizace by nyní byla hrozně náročná. Proto jsme se rozhodli přesunout Winter Hockey Games na příští rok v prosinci. Zápas legend jsme chtěli uskutečnit vzhledem k nedávnému utkání v Bratislavě, po kterém jsme chtěli co nejdřív odvetu v Praze. Únor 2023 jsme vybrali i vzhledem k výročí úspěchu v Naganu,“ vysvětlovala Andrea Bársony z pořádající agentury Eniva na úterní tiskové konferenci.

Utkání legend ovšem s Winter Hockey Games, které by se měly uskutečnit v Praze, úzce souvisí. Držitelé vstupenek na již několikrát odloženou hokejovou událost budou mít tři možnosti, jak naložit se stále platnými lístky – ponechat si vstupenku na Winter Hockey Games do prosince 2023, vyměnit za vstupenku na zápas legend v O2 areně či požadovat vrácení peněz. (VÍCE čtěte ZDE>>>) „Je to pro nás nejhorší varianta, ale jsme na to připravení a pevně věříme, že tím svým závazkům dostojíme,“ řekl Tomáš Janků, který má na starost produkci oslavy 25 let od Nagana.  

Každopádně výročí 25 let od zisku zlatých medailí z Nagana bude velkým zpestřením hokejové sezony. Diváci, kteří příští rok v únoru zavítají do O2 areny, budou mít možnost vidět opět pohromadě někdejší velké hvězdy české a slovenské hokejové reprezentace. Na ledě by se měli proti sobě postavit například Jaromír Jágr s Mariánem Hossou či Patrik Eliáš s Ľubomírem Višňovským.

Poslední zmíněný hokejový velikán se již v září postaral o podobnou akci „Legendy jsou zpátky“ v Bratislavě, kde zaplněný stadion Ondreje Nepely přihlížel výhře českého týmu 5:4. „Prohra vždy bolí, obzvláště před domácím publikem. Atmosféra ale byla výborná. Do Prahy se těším a pokusím se postavit ten úplně nejsilnější tým, jaký je možné postavit z hokejových důchodců na Slovensku,“ řekl Višňovský s úsměvem. Na nyní chystanou odvetu v Praze by mohl dorazit například i Zdeno Chára , již bývalý dlouholetý hráč NHL.

Na zápas legend se velice těší také Martin Ručinský i přes zdravotní problémy se zády, kvůli kterým si zřejmě nezahraje. „Uvidíme, co bude v únoru. Každopádně už se nemůžu dočkat. Zvlášť pokud je to v kontextu výročí největšího úspěchu našeho hokeje. Pro nás všechny je to bezvadná příležitost se sejít. Ale neznamená to, že se nepopereme o vítězství! Rivalita tam bude, byť v současnosti už spíše taková kamarádská. Nedáme klukům ze Slovenska nic zadarmo a naši fanoušci budou jistě spokojeni,” věří zlatý medailista z Nagana.   

Prodej vstupenek, které se cenově pohybují v rozmezí 790 – 2990 Kč, odstartoval v úterý od 12:00 v sítích Ticketmaster a Ticketportal.

Kdo by měl dorazit na zápas legend v O2 areně

České legendy

Jaromír Jágr, Petr Nedvěd, David Výborný, Jaroslav Bednář, Patrik Eliáš, Petr Klíma, Robert Reichel, Jiří Tlustý, Jan Hlaváč, Jaroslav Hlinka, Tomáš Vlasák, Zbyněk Irgl, Jaroslav Nedvěd, Lukáš Krajíček, Jakub Nakládal, Libor Procházka.
Nehrající trenéři: Martin Ručinský, Martin Straka, Josef Beránek, Pavel Patera, Jaroslav Špaček.

Slovenské legendy

Ľubomír Višňovský, Marián Hossa, Marcel Hossa, Marián Gáborík, Tomáš Kopecký, Peter Podhradský, Michal Handžus, Ladislav Čierny, Richard Lintner, Ladislav Nagy, Andrej Sekera, Ľubomír Vaic, Karol Križan, Marek Uram, Miroslav Šatan, Peter Pucher, Ľubomir Sekeráš.
Nehrající trenéři: Július Šupler, Ján Filc.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud