28. února 2023 • 15:20

Švédsko má svého Jágra. Hrající kouč (47) chce pomoct týmu k záchraně

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Médii bývá označován za švédského Jaromíra Jágra. S českou hokejovou legendou má Conny Strömberg minimálně společnou neutuchající hokejovou vytrvalost. Sedmačtyřicetiletý útočník uskutečňuje už několikátý comeback v kariéře. Diviznímu týmu Vännäs, který od prosince vede jako hlavní kouč, chce pomoct udržet se v soutěži. Sestoupil tak ze střídačky a nastoupil znovu do akce. „Tělo už mi nevydrží celý zápas, ale přesilovky bych měl zvládnout,“ řekl matador před návratem. Na úvod si připsal asistenci, ale s mužstvem prohrál 2:3.



Nestal se šampionem v TOP hokejových soutěžích světa, nehrál NHL, ani nereprezentoval svou zemi na vrcholných akcích. I tak je Conny Strömberg ve Švédsku považován za legendu. Rodákovi z Örnsköldsviku se rozhodně nedá upřít dlouhověkost a ochota dostat tým z krize. S Vännäs je v divizní HockeyEttan momentálně na posledním místě, hlavně proto se rozhodl stát hrajícím trenérem, byť už jen na přesilovky.    

Pořád si myslíte, že se nepodobá Jaromíru Jágrovi? Se stále aktivním majitelem Rytířů Kladno, kteří v pátek hrají o záchranu v extralize s Českými Budějovicemi, má Strömberg v kariéře ještě jednu věc společnou – oblibu ve střídání angažmá. Podle deníku Aftonbladet „švédský Jágr“ dokonce ve střídání dresů překonal kladenského velikána. Zatímco nejlepší profesionální střelec v historii nastoupil v kariéře za 13 klubů, nestor ze Skandinávie jich po uskutečněném comebacku protočil 28!

Za hokejem procestoval Strömberg kus Evropy. Zahrál si v Dánsku, Německu, Rakousku, Finsku, Norsku, Velké Británii či Slovinsku. Na poslední dvě zmíněné angažmá vzpomíná forvard bezpochyby nejradši. V dresu Jesenice, se kterou nastupoval i v tehdejší EBEL, se stal dvakrát mistrem Slovinska. Triumf slavil také v Anglii se Sheffieldem. Stal se rovněž nejproduktivnějším hráčem dánské nejvyšší soutěže.

Kluby ovšem nejvíce měnil ve Švédsku, především v nižších soutěžích. Každopádně se dočkal úspěchů i na nejvyšší úrovni. V sezoně 1999-2000 oblékal ve švédské Elitserien dres MoDo, který zakončil ročník stříbrnou medailí. Před deseti lety výrazně pomohl Örebro k postupu mezi elitu, při kterém zazářil 21 kanadskými body (3+18).

Strömberg už přes pět let naskakuje především v divizi, předminulou sezonu dokonce úplně vynechal, jelikož se poprvé postavil na střídačku jako asistent trenéra v Surahammaru. K milované hře se ale vrátil.

Nejvíce klubů vystřídal Conny Strömberg v rodném Švédsku
Nejvíce klubů vystřídal Conny Strömberg v rodném Švédsku

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud