Pavel Bárta
23. července 2023 • 13:25

Osmnáctky, kam oko dohlédne. Jak Kubalík a spol. trénují malé naděje

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

U mantinelu měřil čas na stopkách Jakub Jeřábek, o kus dál zapisoval Dominik Kubalík nájezdy. „No, není to úplně moje disciplína, co si budeme povídat, ale vyfasoval jsem to. Jsem nájezdový specialista,“ usmál se na kempu hokejových nadějí v Plzni útočník, který v NHL patří čerstvě Ottawě. „S Kubou chodíme trochu vypomáhat. Hlavní podíl mají kluci, co jsou tady od začátku,“ připomněl. Jeho starší bratr Tomáš Kubalík, Dominik Boháč a Martin Výborný.



Trenéři při hemžení na ledě při cvičeních hokejového KVB kempu vyčnívali mezi malými kluky i děvčaty nejen postavami a jiným oblečením. Mezi čísly na dresech plno osmnáctek a dalších shodných cifer, kam oko dohlédne. „Nechali jsme udělat dresy s našimi oblíbenými čísly,“ líčil Dominik Kubalík.

„Takže 86 od Dominika Boháče, osmnáct ode mě s bráchou, šestnáctka Martina Výborného, který s ní hrával,“ vypočítával účastník čtyř světových šampionátů a olympiády 2018.

Děti si dresy s čísly po skupinkách rozebraly, aby se to nepletlo. „Kemp probíhá několik let vždycky v létě. Pořádáme celkem tři turnusy, dva menší turnaje se konají přes víkend. Děti se rozdělí na starší a mladší. Před týdnem jsme v Plzni měli dva turnusy najednou, kde se jich sešlo padesát, mezi nimi i tři nebo čtyři holčiny,“ vyprávěl Kubalík.

Trénink malých hokejistů v Plzni
Trénink malých hokejistů v Plzni

„Bylo to náročné, tentokrát jsme měli menší skupinu pětadvaceti dětí, což je klidnější. Když s nimi člověk stráví čtyři hodiny denně na ledě, dá se toho spousta stihnout, což je fajn.“

Povzbuzoval, vysvětloval, se svěřenci ze své skupiny se při mači na šířku kluziště po každém gólu radoval pomalu stejně, jako by se tu hrála NHL. Přitom ji připomínaly jen červené rukavice, které nosil v Detroitu. Od Ottawy, kam ho vyměnili 10. července, ještě nestačil novou výstroj nafasovat.

„Zatím nic nepřišlo, využívám staré věci. Ale červené rukavice jsme před lety dostali od Baueru, takže jsem i tady měl barvu, jakou jsem nosil celou minulou sezonu,“ doplnil.

Práce s dětmi je zatím jedinou možností, kdy se Kubalík dostane na led. Příští týden vyjede mezi mantinely extraligová Plzeň, on se chystá k nástupu o něco později.

„Zatím jsem na ledě moc nepobyl, ale už to mám taky v plánu. Zatím jsem trénoval jen na suchu, v posilovně, na kole. Ale myslím, že ledu bude ještě dost,“ dodal, než se i s dalšími trenéry nejprve vyfotil s celou skupinou dětí a pak s každým špuntem zvlášť.

„Prosím vás, kde najdu pana Kubalíka?“ zeptal se jeden z nich, když si u střídačky nechal podepsat na tričko Jakuba Jeřábka. „Zajdi ke kabině, zaklepej a najdeš ho tam,“ odpověděl plzeňský odchovanec a dnes obránce Třince.

Třeba toho kluka bude za pár let takhle shánět někdo jiný. Má samé skvělé učitele.

Vstoupit do diskuse
2


Články odjinud


Články odjinud