6. října 2023 • 17:03

Nejhlučnější událost českého sportu? O rekord se pokusí na hokeji v Brně

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

V minulé sezoně přilákali rekordní návštěvu univerzitní ligy, nyní pomýšlí na další rekord. Hokejový souboj univerzit, který se už potřetí uskuteční 11. října v Brně, láká čím dál více fanoušků. Před rokem se utkání mezi týmy dvou největších městských univerzit podařilo ve Winning Group Areně vyprodat, další střetnutí mezi HC MUNI a VUT Cavaliers Brno by organizátoři rádi zapsali do dějin jako nejhlučnější sportovní událost v České republice.



Zimní stadion, ve kterém hraje extraligové zápasy brněnská Kometa, už dokázali zcela zaplnit studenty. Pro další utkání pomýšlejí organizátoři Hokejového souboje univerzit ještě výš. S pomocí nadšených fanoušků chtějí ze zápasu Univerzitní hokejové ligy vytvořit nejhlučnější událost českého sportu.

„V minulých ročnících jsme různými způsoby zapojovali měření hlučnosti fanoušků při utkání, což se nám velmi osvědčilo, a zároveň jsme zjistili, že jsme schopni překonat i oficiální rekord zapsaný v České knize rekordů, kterou vydává Agentura Dobrý den. Tento rekord nejhlasitější sportovní události má hodnotu 113 decibelů a pochází z hokejového utkání v Havířově z roku 2011,“ vysvětluje vedoucí organizačního týmu Hokejového souboje univerzit Filip Vojáček.

Utkání, které vypukne 11. října od 18:00, se zúčastní oficiální komisař agentury. Vojáček je přesvědčený, že dosavadní rekord v Brně překonají s rezervou. Doufá tedy, že bude opět vyprodáno.

Exkluzivitu akce potvrzuje i loňské vítězství prestižní ceny Sport Alive v kategorii nejlepší fanouškovský zážitek za rok 2022. „Zisk takové ceny pro nás představuje skutečné zadostiučinění. Ukázalo nám to také, že idea, kterou jsme si zvolili, je správná a každý další event se snažíme posouvat nastavenou laťku o něco výše. Naším cílem je dlouhodobě dělat opravdu zajímavou show, která bude leaderem v rámci Česka – bude jedinečná, bude přinášet inovace a kvalita provedení bude precizní,“ řekl Josef Novák, jeden ze zakladatelů Hokejového souboje univerzit.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud