Miroslav Horák
6. prosince 2023 • 11:49

Mueller už si našel nové angažmá, těšit se na něj můžou Pardubice

Autor: Miroslav Horák, inf
Vstoupit do diskuse
16
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

V hokejovém zákulisí se mluvilo o oťukávání se Spartou, dotazy na hráče měly přijít i z Hradce Králové. Téma, kam po předčasném odchodu z Vítkovic zamíří Peter Mueller, vzbuzovalo patřičný ohlas. Americký snajpr už si vybral novou pracovní adresu, podle informací iSport.cz vsadil na angažmá ve švýcarské National League. Klub? Ambri-Piotta. Právě s ním se za tři týdny potkají Pardubice na prestižním Spengler Cupu v Davosu.



Kolem 35letého útočníka byly vždycky velké vášně. Za způsob, jakým v extralize demoloval obrany soupeřů Komety a nacházel díry v postavení brankářů, sbíral samé superlativy. V Brně s jeho nákupem před pěti roky udělali terno (102 gólů a 222 bodů ve 193 utkáních). Vítkovice už méně (27 branek a 56 bodů v 66 zápasech) a cesty obou stran se minulý týden rozešly po roce a půl. A nešlo zrovna o idylický odchod. Mueller si o rozvázání smlouvy řekl sám, v Ostravě už nehodlal pokračovat. Ze sportovních i rodinných důvodů. „Kdo nechce bojovat za Vítkovice a za všechny kluky z kabiny, tak ať tady není,“ dal kapitán Dominik Lakatoš najevo, že o Američana nestojí za každou cenu.

Muellerovi mělo mj. vadit, že k sobě ve Vítkovicích nedostal centra, jakého by si představoval. A který by mu dokázal připravit víc kvalitních palebných pozic. Minulá sezona byla v pohodě, v té stávající však ostravský soubor klopýtá a Muellerovi došla trpělivost.

Článek pokračuje pod infografikou

Rozzáří své renomé v Ambri?

Mohl by. Třeba proto, že dotyčný adept na post Muellerova centra má český pas. Michael Špaček platí za kreativního středního útočníka, jednoho z nejlepších v celé lize. Z druhé strany i on by uvítal mít vedle sebe někoho, kdo je schopen realizovat jeho často neotřelé nápady.

Šestadvacetiletý Špaček je s 24 body (7+17) momentálně osmý v bodování švýcarské NL. Klub z tisícihlavé obce Quinto v kantonu Ticino, kde se mluví italsky, se nyní ocitá na devátém místě tabulky. Jeho největším problémem není ani tak útok jako defenziva, s 83 inkasovanými góly je třetí nejhorší v lize.

A i na vyztužení defenzivy v Ambri myslí. Společně s Muellerem by se měl stejným směrem vydat z Košic kanadský bek Alex Breton, ovšem jen na Spengler Cup. Je to však velice zajímavý hráč i pro případné angažmá v české nejvyšší soutěži  (4+14 ve 24 utkáních slovenské extraligy).

S návratem Muellera do Česka to tak horké nejspíš nebude. O to zajímavější bude sledovat vánoční duel Pardubic (26. prosince) s Ambri na Spenglerově poháru v Davosu.

Vstoupit do diskuse
16


Články odjinud


Články odjinud