24.6.2019 • 15:35

Neuvěříte jak rychle přenesl 450 kg. Tkadlčík vítězem. Co mu pomohlo?

Vstoupit do diskuse
0

Strongmani střední váhy z Austrálie, Kanady, Nového Zélandu, Japonska, Anglie, Ruska, Ukrajiny a dalších zemí se včera sjeli do Litovle, aby bojovali o titul toho nejsilnějšího na pohárů WORLD GRAND PRIX U105kg - Memoriálu Gustava Frištenského. A vy jste mohli prostřednictvím Instagramu iSport LIFE sledovat, jak vypadá závod očima nejsilnějšího muže světa ve střední váze - Jiřího Tkadlčíka.



Jiří Tkadlčík se věnuje neolympijskému sportu zvanému strongman. Závodníci soutěží v různých disciplínách, které jsou zaměřené na silovou vytrvalost i maximální sílu. V neděli se světová špička v kategorii do 105 kilo sjela do Litovle, kde nechyběl ani Jiří Tkadlčík - úřadující mistr světa v této kategorii.

Před závodem si Jiří oblékl své oblíbené ponožky s tím, že mu snad přinesou štěstí. To bylo rozhodně potřeba. Siláci se totiž utkali v pěti disciplínách, jejichž brutální obtížnost není podle slov samotných závodníků ve světě obvyklá. První disciplínou byla tlaková kombinace, kdy se zvedaly tři různé předměty nad hlavu – sud o váze 100 kg, jednoručka o váze 105 kg a nakonec loglift (dřevěná kláda) o váze 155 kg.

Jiří Tkadlčík ve svým závodních ponožkáchFoto Instagram

Teď už ti nic neuteče!

Pokud chceš vidět, jak tráví své dny další úspěšní čeští sportovci, sleduj náš Instagram iSportLIFE.

Sledujte Instagram iSportLIFE, ať vám nic neuteče.Foto Instagram, isportlife

Druhou disciplínou byla kombinace naopak tahových věcí, kdy musel závodník opět zvládnout všechna tři stanoviště  - tedy zvednout klasickou osu, elephant bar osu a poté auto o váze 330 kilo – a to v co nejkratším čase. V této disciplíně skončil Tkadlčík však až třetí. 

Přenášení 450 kg jařma neboli super yoku, bylo třetí disciplínou. Super Yoke se přenášel na 15 metrů, cílem bylo přenést ho v co nejkratším čase. To se povedlo domácímu Tkadlčíkovi za neuvěřitelných 13 sekund. 

Předposlední disciplína byla další zkouškou ramen závodníků, kdy se na speciální konstrukci ,,Viking Press“ naložilo 194 kg a úkolem závodníků bylo zvednout ji co nejvícekrát v časovém limitu, a bez položení, nad hlavu. Celá disciplína měla také charitativní rozměr. Každé jedno platné opakování závodníka se rovnalo 200 korunám do kasičky Dětského Domova Litovel, v případě Tkadlčíka se pak vyplácelo rovnou 400 korun. Na konto dětského domova nakonec díky závodníkům poputuje 13 tisíc korun.

Jiří Tkadlčík nakonec závod opanoval.Foto Instagram

Poslední disciplína byla na strongmanove akci netradiční, avšak světově velmi známá jako disciplína tzv. Skotských her. Jednalo se o ,,Stone Put“, neboli hod kamenem, kdy měl každý závodník tři pokusy na odhod kamene z místa co nejdále - jednou rukou.

Nasadit šťastné ponožky se nakonec Jiřímu vyplatilo. I když byly výsledky na některých příčkách poměrně těsné, Tkadlčík nakonec skončil první.


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}