8. září 2017 • 18:24

De Gendt zkompletoval etapová vítězství na Grand Tours, nadále vede Froome

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Belgický cyklista Thomas De Gendt byl nejrychlejší ve spurtu devítičlenné skupiny v 18. etapě Vuelty a zkompletoval dílčí prvenství v závodech Grand Tours. Celkově dál vede Brit Chris Froome, který do cíle v Gijónu dorazil s více než dvanáctiminutovou ztrátou na vítěze. Dvě etapy před koncem má čtyřnásobný šampion Tour de France Froome na druhého Itala Vincenza Nibaliho k dobru přes minutu a půl. 



Třicetiletý De Gendt porazil v rovinatém finiši téměř 150 kilometrů dlouhé etapy druhého Kolumbijce Jarlinsona Pantana i třetího Španěla Ivána Garcíu. Po etapovém triumfu na Giru d'Italia v roce 2012 a loni na Tour de France se dočkal prvenství i na Vueltě.

Belgický cyklista Sander Armée v jednom ze stoupání na slavné Vueltě
Belgický cyklista Sander Armée v jednom ze stoupání na slavné Vueltě

V posledním z několika nepříjemných stoupání nastoupil skupince hlavních favoritů průběžně pátý Španěl Alberto Contador, avšak ještě před cílem byl dostižen. V elitní desítce celkového pořadí tak nenastaly žádné změny.

V sobotu čeká jezdce poslední náročná etapa s třemi horskými vrcholy. V neděli je na programu už jen rovinatý dojezd do cíle v Madridu.

Cyklistický závod Vuelta - 19. etapa Caso - Gijón (149,7 km):
1. De Gendt (Belg./Lotto-Soudal) 3:35:46, 2. Pantano (Kol./Trek-Segafredo), 3. I. García (Šp./Bahrajn-Merida), 4. Costa (Portug./SAE Team Emirates), 5. De Tier (Belg./LottoNL-Jumbo), 6. Jungels (Luc./Quick-Step Floors), 7. Bardet (Fr./AG2R La Mondiale), 8. Roche (Ir./BMC), 9. Navarro (Šp./Cofidis) všichni stejný čas, 10. Bouwman (Niz./LottoNL-Jumbo) -45.

Průběžné pořadí:
1. Froome (Brit./Sky) 75:51:51, 2. Nibali (It./Bahrajn-Merida) -1:37, 3. Kelderman (Niz./Sunweb) -2:17, 4. Zakarin (Rus./Kaťuša) -2:29, 5. Contador (Šp./Trek-Segafredo) -3:34, 6. López (Kol./Astana) -5:16, 7. Woods (Kan./Cannondale-Drapac), 8. Aru (It./Astana) oba -6:33, 9. Poels (Niz./Sky) -6:47, 10. Kruijswijk (Niz./LottoNL-Jumbo) -10:26.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud