Romana Barboříková
4. ledna 2020 • 18:55

Dresy 2020. V čem budou jezdit Štybar, Kreuziger, Sagan či Froome

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bílá barva, která úplně zmizela z dresu týmu Romana Kreuzigera, naopak obohatí Štybarův pracovní oděv. Dochází k tomu každý rok – obměna dresů cyklistických týmů. Fanoušci si během sezony zvyknou vídat své oblíbence v určitých barvách a tu další aby se učili hledat zase jiné kombinace. V lepším případě základní barva zůstane, jen se lehce pozmění převaha jiných. Jsou ale stáje, které změní název, a tím pádem i celý outfit. Vybrali jsme ty nejvýznamnější týmy a změny, které v roce 2020 uvidíte.



Čtyři Čechy budeme vídat v tomto roce v nejvyšší kategorii – World Tour. Je proto dobré naučit se je podle barvy dresů poznávat co nejdřív. U některých došlo totiž k významným změnám. Jako u Romana Kreuzigera, který vloni jezdil za tým Dimension Data v bílo-zeleném dresu. Jihoafrický tým ale změnil název na NTT Pro Cycling a s novým sponzorem přichází i nová barva. Romana Kreuzigra hledejte nyní v tmavomodré.

Ve zcela jiné barvě uvidíme letos i Jana Hirta, který uplynulé dva roky jezdil ve světlemodrém trikotu kazašského týmu Astana. Od ledna je ale závodníkem polské sestavy CCC Team, která jezdí v, pro ně typické, oranžové. A ani pro letošek se nic nemění. Stejně jako zůstává vše při starém u dalšího Čecha Josefa Černého, který v oranžovém soutěžil už minulý rok.

A konečně Zdeněk Štybar. Ten se svými parťáky z Deceuninck-Quick Step oblékal v sezoně 2019 modré dresy. V případě belgické stáje základní barva zůstává, ale výrazně přibylo bílé. Ani jednomu z této čtveřice se nepodařilo získat v červnu titul mistra ČR, takže vás nemusí mást ještě dres národního šampiona.

GALERIE: podívejte se na dresy českých cyklistů a světové špičky

Roman Kreuziger (NTT Team)
Roman Kreuziger (NTT Team)

K menším či větším změnám došlo i u dalších týmů. U lídra světových tabulek a vítěze Vuelty 2019 Primože Rogliče a jeho týmu Jumbo Visma jde spíš o kosmetické úpravy. Převažující žlutá zůstává, jen přes hruď budou mít cyklisté šikmý černý pruh a v něm název stáje.

I Petera Sagana letos hledejte ve stájových barvách Bora-hansgrohe, protože v uplynulé sezoně nezískal titul mistra světa, ani toho slovenského, který drží jeho bratr Juraj. Také na dresech německého celku hledejte změny spíš menší.

Zato poslední vítěze Tour de France Egana Bernala, Gerainta Thomease a Chrise Frooma v novém hledat nemusíte. Jelikož původní Sky se během sezony 2019 přejmenovala na Ineos a také tou dobou radikálně změnila barvy, pro rok 2020 k žádným designovým inovacím britská letka nesáhla.

Novinkou budou dresy týmu Bahrain McLaren, na kterých najdete černou, červenou a oranžovou. A v pelotonu se objeví i kombinace bílé se světle modrou. To budou jezdci Israel Start - Up Nation, kteří nahradí tým Kaťuša Alpecin.

NOVÉ DRESY CYKLISTICKÝCH STÁJÍ
NTT Team
Roman Kreuziger zůstává ve stejném týmu jako vloni, přesto obleče hodně odlišný dres. Jeho tým se totiž z Dimension Data přejmenoval na NTT Pro Cycling a změnil barvy.
Roman Kreuziger (NTT Team)Foto NTT Pro Cycling
Deceuninck-Quick Step
Dres týmu Deceuninck-Quick Step, za který jezdí Zdeněk Štybar, výrazně zesvětlil. Český cyklista tak už v lednu při cyklokrosových závodech prověřil, jak je bílá barva na něm odolná.
Zdeněk Štybar (Deceuninck-Quick Step)Foto Deceuninck-Quick Step
CCC Team
Novou posilou polského celku CCC Team je český cyklista Jan Hirt. Oranžovou barvu už ale oblékal dříve, kdy ještě jeho zaměstnavatel nevlastnil prvodivizní licenci. Na soustředěních se nyní potkává i s dalším Čechem Josefem Černým, který za CCC jezdil už minulou sezonu.
Jan Hirt (CCC Team)Foto Chris Auld/CCC Team
Bora-hansgrohe
Hvězdou stáje Bora-hansgrohe je Peter Sagan. Ten dříve málokdy oblékal týmový dres, protože měl právo na trikot mistra světa či slovenského šampiona. Nyní ale viditelně reprezentuje týmové barvy.
Peter Sagan (Bora-hansgrohe)Foto Bora-hansgrohe
Jumbo Visma
Název týmu Jumbo Visma na dresech závodníků letos nikdo nepřehlédne. Na hrudi ho budou vozit mimo jiné (zleva) Wout van Aert, Primož Roglič, Dylan Groenewegen, Steven Kruijswijk a nově Tom Dumoulin.
Jumbo VismaFoto teamjumbovisma.com
Movistar
Kromě nejznámější tváře španělského celku Movistar Alejandra Valverdeho, který bude vozit dres španělského šampiona, se tým oblékne opět do modrého, s menšími designovými úpravami. Na snímku Marc Soler.
Marc Soler (Movistar)Foto Instagram.com/ movistar_team
Ineos
Team Ineos vystupuje pod tímto názvem od května loňského dresu, stejně jako v kombinaci rudé a černé, která zůstává stejná i pro rok 2020.
Chris Froome a INEOS barvy neměníFoto Twitter: Team Ineos
Israel Cycling 
Novinkou v pelotonu bude tým Israel Start - Up Nation a jeho bílé dresy se světle modrými prvky.
Israel CyclingFoto israelcyclingacademy.com/world-tour-team/
Trek Segafredo
Modré rukávy dozdobí dres závodníků týmu Trek Segafredo, který byl v minulé sezoně jen bílý s širokým červeným pruhem na hrudi. V tomto trikotu bude jezdit například i nositel žlutého dresu ve dvou etapách Tour de France 2019 Giulio Ciccone.
Trek SegafredoFoto Koláž iSport.cz
Bahrain McLaren
Loni jezdili pod názvem Bahrain Merida v červených dresech s modrými prvky. Letos se mění název i dresy. Závodníci Bahrain McLaren se budou ukazovat v dresech s černou, oranžovou a červenou barvou. Budou mezi nimi Fred Wright (na snímku), ale i Mark Cavendish.
Bahrain McLarenFoto cyclingweekly.com

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud