5. února 2020 • 17:50

Armstrongův dopingový doktor na návštěvě. Cyklistika vyšetřuje dánskou hvězdu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cyklistická antidopingové nadace (CADF) potvrdila, že nařídila vyšetřování dánského cyklisty Jakoba Fuglsanga kvůli možné spolupráci s kontroverzním italským lékařem Michelem Ferrarim. Na základě dosud získaných informací ale zatím nedoporučila Mezinárodní cyklistické unii (UCI) zahájit žádné disciplinární řízení.



Zprávu o Fuglsangově údajné spolupráci s Ferrarim jako první přinesl dánský list Politiken. Představitelé CADF, jež provádí antidopingové kontroly pro UCI, nyní chtějí prověřit, jak mohly interní materiály uniknout do médií.

Podle informací nadace byl Ferrari s jezdci Astany během loňského závodu Kolem Katalánska a několikrát byl viděn při tréninku s Fuglsangem v jeho bydlišti v Monaku. Minimálně jedné ze schůzek se zúčastnil i další jezdec Astany Alexej Lucenko. CADF proto pověřila společnost Sportradar, aby pro ni zprávy podrobně prošetřila.

Italský lékař Ferrari v minulosti mimo jiné pomohl užíváním dopingu získávat Lanci Armstrongovi tituly na Tour de France a v roce 2012 dostal doživotní zákaz působení ve sportu.

Vedle Armstronga spolupracoval také s dalším bývalým dopingovým hříšníkem Alexandrem Vinokurovem, jenž je sportovním ředitelem Astany.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud