4.4.2019 • 05:00

Novinky z běhu: Will Smith ladí na půlmaraton, dá se 100 mil zvládnout v džínech?

Vstoupit do diskuse
0
  • V dnešních novinkách se podíváme nejen na tréninkové metody hollywoodského herce Willa Smitha.

    V dnešních novinkách se podíváme na tréninkové metody hollywoodského herce Willa Smitha, upozorníme na legendární závody, které se blíží a zjistíme, že se ultramaraton dá zvládnout i v riflích a vycházkových botách.

  • Třítýdenní příprava na půlmaraton? Will Smith ví, jak na to

    Že se na běžeckých závodech objevují známé osobnosti není nic nového. Většinou ale o své přípravě nenatáčí dokument. Americký herec Will Smith se to rozhodl změnit. I když nikdy dříve neběhal, rozhodl se, že se za tři týdny připraví na půlmaraton v Havaně. A protože pro něj peníze nepředstavují problém, mohl zapojit i hodně moderní tréninkové metody a poradit si od spousty odborníků. Pokud zvládáte angličtinu a chcete třeba vidět, jak Will běhal v bazénu s činkami, klikněte ZDE.

    Že se na běžeckých závodech objevují známé osobnosti není nic nového. Většinou ale o své přípravě nenatáčí dokument. Americký herec Will Smith se to rozhodl změnit.Foto Profimedia

  • Tenista Murray na startu Londýnského maratonu

    Kdo rád sleduje slavné běžecké závody, přijde si v dubnu na své. Legendární Bostonský maraton startuje už 15. dubna a bude rozhodně zajímavé sledovat, jak dopadne. Loňský rok znamenal zklamání snad pro všechny favority, které zaskočilo mimořádně nepříznivé počasí, a tak vyhrávali závodníci, kteří jsou sice skvělými běžci, ale na elitu většinou něco málo ztrácí. V Evropě bude ještě více pozornosti upřeno na Londýnský maraton. Čestné místo startéra převzal po dvou letech, kdy se ho zhostila královská rodina, britský tenista Andy Murray.

    Ten slibuje, že se jednou závodu zúčastní i v roli závodníka a možná ho bude doprovázet i jeho manželka, která Londýn úspěšně zvládla už v roce 2014. Tento rok ale bude veškerá pozornost upřena na Eliuda Kipchoge ho a otázku, zda překoná svůj loňský neuvěřitelný maratonský rekord 2:01:39. Neméně zajímavé bude zjistit, zda Eliuda vůbec někdo porazí. Když totiž nastoupí do závodu on, tak i vyhraje. Prohánět ho bude například slavný Mo Farah, který skončil loni na třetím místě. Jak to celé dopadne se dozvíme 28. dubna.

    Andy Murray, britský tenistaFoto Reuters

  • Ultramaraton v riflích? Jde to

    Když vám letecká společnost ztratí zavazadla, je to průšvih. Když takhle přijdete o kompletní vybavení na stomílový závod v Mongolsku, je to prů*er. Peter Messervy-Gross se ale rozhodl, že se nevzdá a celý závod Mongol 100 absolvuje v tom, co měl prostě na sobě – rifle, vycházkové boty a lehkou zimní bundu. Příběh je o to bláznivější, že Peter s podobným typem závodu zatím neměl zkušenosti, a proto dlouho dopředu testoval všechno vybavení, které s sebou na nehostinné ultra v Mongolsku vzít. Po ztrátě zavazadel na letišti ještě nepanikařil, protože ho všichni ubezpečovali, že zavazadla dorazí, i když se zpožděním. Pro větší klid se tak rozhodl opatřit si jen vhodnější boty na závod. Bohužel, nic ve své velikosti nesehnal. Když se zavazadla neobjevila ani den před startem, pochopil, že má opravdu problém a začal zjišťovat u ostatních závodníků, co mu kdo půjčí. Naštěstí sehnal aspoň termo ponožky, teplejší spodní prádlo, lepší bundu, čepici a nesmeky na boty. Takto vyrazil do drsného čtyřetapového závodu o celkové délce sto mil, který se z větší části běží po ledu.

    Hlavní problém představovaly boty, které mohly za výrazně horší tempo, takže Peterovi všichni utekli už po prvních pár kilometrech. První etapu přesto ještě zvládl takřka skoro celou běžet, ale další dny už ho množství puchýřů donutilo absolvovat většinu cesty jen chůzí. I přes velkou bolest se ale Peter rozhodl nevzdat se a závod nakonec dokončil. O co více mu chybělo nehtů na nohou o to více měl puchýřů, boty i nohy ale vydržely. Protože se zavazadla neobjevila ani po skončení závodu, musel se v původních botách ještě dostat na letiště, kde na něj konečně čekalo ztracené zavazadlo.

    Peter Messervy-Gross se ale rozhodl, že se nevzdá a celý závod Mongol 100 absolvuje v tom, co měl prostě na sobě – rifle, vycházkové boty a lehkou zimní bundu.Foto Profimedia



iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}