17.8.2019 • 04:40

Jak zaběhli maraton? Nedvěda předčily tenistky, ale vládne hvězda F1

Vstoupit do diskuse
0
  • Maratonu propadli i zástupci jiných sportů.

    Rčení - drž se ševče svého kopyta - ve sportu rozhodně neplatí. Představujeme vám sedm celebrit, které doslova zběhly od své původní disciplíny k maratonu. Podívejte se, kdo z těchto známých sportovních tváří zvládl 42 kilometrů zdolat v nejkratším čase.

  • Pavel Nedvěd (fotbal)

    3:49:51 

    Legendární záložník Juventusu Turín byl známý tím, že po tréninku zůstával vždy sám na hřišti, kde si dával ještě individuální cvičení. Možná právě také díky tomu se mu podařilo v roce 2003 získat Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu Evropy. Grande Paolo, jak se Nedvědovi v Itálii přezdívalo, je také dvojnásobným medailistou z mistrovství Evropy, vítězem Poháru vítězů pohárů a Superpoháru UEFA. 

    Svou rychlost a vytrvalost se však Nedvěd rozhodl zužitkovat i jinde než na fotbalovém hřišti. V roce 2012 absolvoval Pražský maraton, který dokončil v čase 3 hodiny, 49 minut a 51 sekund, což ho řadí na sedmé místo našeho žebříčku.

    Svou rychlost a vytrvalost se však Nedvěd rozhodl zužitkovat i jinde než na fotbalovém hřišti.Foto Profimedia

  • Michael Owen (fotbal)

    3:45:43

    Michael Owen je bývalou fotbalovou superhvězdou, která prošla takovými velkokluby jako je Manchester United, Liverpool nebo Real Madrid. Po skončení své aktivní fotbalové kariéry však Owen na sport rozhodně nezanevřel. V roce 2014 absolvoval svůj první maraton v Londýně, který zvládl za 3 hodiny, 45 minut a 43 sekund. Díky svému výkonu pomohl držitel Zlatého míče z roku 2001 vybrat přes 75 tisíc liber na charitativní účely. V našem žebříčku si svým časem zajistil šesté místo.

    Owen pomohl svým během vybrat přes 75 tisíc liber na charitativní účely.Foto Profimedia

  • Caroline Wozniacká (tenis)

    03:26:33 

    Aktuálně osmnáctá hráčka světa Caroline Wozniacká si zaběhla svůj první maraton v roce 2014 v New Yorku. Cílovou čáru se jí povedlo překročit za skvělý čas 3 hodiny, 26 minut a 33 sekund. A to přitom její životospráva před závodem nebyla rozhodně ukázková.

    „Upřímně si myslím, že jsem před maratonem udělala vše, co by se dělat nemělo“ přiznala Wozniacki. "Před třemi dny jsem byla na halloweenské party, z které jsem se vrátila ve čtyři hodiny ráno. Před dvěma dny jsem se trochu nachladila a včera večer jsem vlastně ani moc nejedla. Vím, že by se před maratonem mělo jíst hodně sacharidů, ale neměla jsem na to zkrátka moc času.“ I přes porušení snad veškerých maratonských pravidel patří Caroline páté místo v našem žebříčku.

    Caroline Wozniacki neměla před závodem rozhodně ukázkovou životosprávu.Foto Profimedia

  • Amelie Mauresmová (tenis)

    03:22:45

    Amelie je bývalou světovou jedničkou a dvojnásobnou grandslamovou vítězkou. Poté, co odešla do sportovního důchodu, se začala věnovat trenérství. Jejím žákem byl dokonce i britský tenista Andy Murray, který ji přišel podpořit i na její doposud poslední závod. Tím byl letos v dubnu Londýnský maraton, který dokončila v čase 3 hodiny, 22 minut a 45 sekund. V našem žebříčku se tak řadí na čtvrté místo - těsně před svou o jedenáct let mladší tenisovou kolegyni Wozniacki.

    Na Londýnském maratonu Amelii fandil i její bývalý svěřenec tenista Andy Murray.Foto Profimedia

  • Lance Armstrong (cyklistika)

    03:02:13

    Armstrong absolvoval svůj první maraton už v roce 2006. Poté, co byl o šest let později odsouzen za doping se však kromě cyklistických závodů nemohl účastnit ani těch běžeckých. Americká antidopingová agentura v roce 2016 nakonec vydala rozhodnutí o tom, že Armstrong může závodit na akcích v jiném sportu než je cyklistika. Podmínkou ovšem je, že tyto akce nesmí mít charakter mezinárodního ani národního mistrovství.

    Svůj doposud poslední maraton bývalý cyklista absolvoval letos v únoru v texaském Austinu. Pořadatelé závodu Armstronga oslovili s prosbou, zdali by prostřednictvím svého běhu pomohl vybrat peníze na charitativní účely. Za každého člověka, kterého Armstrong na trati předběhl, měl být věnován 1 dolar dobročinným organizacím. Armstrong nakonec v závodě skončil na 58. místě a podařilo se mu předběhnout 2594 lidí. Jeho výsledný čas byl 3 hodiny 2 minuty a 13 sekund a mezi našimi sportovními celebritami mu tak patří třetí místo.

    Armstrongovi hrozilo, že se nebude moci účastnit běžeckých závodů.Foto Profimedia

  • Luis Enrique (fotbal)

     02:58:08

    Těsně pod vrcholem se umístil fotbalový trenér Luis Enrique. Mysleli jste si, že fotbaloví trenéři jen sedí na lavičce a jejich největším pohybem je vítězné zvednutí rukou při gólu? Omyl. Luis Enrique šel svým svěřencům vždy příkladem. Nejenže se pravidelně udržuje v kondici, ale za sebou má dokonce i takové výzvy jako je jízda na kole přes Pyreneje, závod v triatlonu Ironman Germany nebo 255 kilometrů dlouhý běh marockou pouští s 10 kilo vážícím batohem na zádech. Svůj nejrychlejší maraton zaběhl bývalý fotbalista v roce 2007 ve Florencii. Do cíle dorazil za 2 hodiny, 58 minut a 8 sekund a v našem žebříčku si tak vysloužil druhé místo.

    Luis Enrique šel svým svěřencům vždy příkladem.Foto Profimedia.cz

  • Jenson Button (formule 1)

     02:52:30

    A máme tady vítěze. Nejlepší čas patří bývalému šampionovi formule 1 Jensonovi Buttonovi. Tento chlapík má závodění zkrátka v krvi. Díky jeho soutěživé povaze a skvělé fyzické kondici mu nakonec patří první místo našeho žebříčku. V roce 2015 totiž dokázal zaběhnout Londýnský maraton v elitním čase 2 hodiny, 52 minut a 30 sekund.

    "Mám za sebou tolik tréninků, a i přesto dokázala spousta lidí zaběhnout závod lépe než já. Všichni jsme vynaložili tolik úsilí – je to vlastně docela emotivní. Moc jsem si to dnes užil," řekl Button po dokončení závodu. 

    Jenson Button zvládl maraton v elitním čase.Foto Profimedia


Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}