13.11.2019 • 05:00

Oblečení Rogera Federera v ohrožení. Air Jordan i Beckham stále jedou

Vstoupit do diskuse
0
  • Tito sportovci vytvořili vlastní značku, která přináší nemalé příjmy do jejich rozpočtů.

    Že se příjmy sportovců pohybují v astronomických výšinách, není pro nikoho žádným překvapením. Ti nejúspěšnější dokázali v době své největší slávy vytvořit značky, které jim zaručí tučné honoráře i v jejich sportovním důchodu. Proč by se z oblečení Federerova brandu RF mohly časem stát velmi hodnotné kousky? A co se stalo s CR7 v době, kdy Cristiano nosil na drese devítku?

  • Roger Federer

    Švýcarský fenomén Roger Federer bývá mnohými označován jako největší tenista všech dob. Není tak divu, že se jeho dlouholetý sponzor Nike rozhodl vytěžit maximum z jeho úspěchů a slávy. V roce 2010 společně s tenistou představil nové logo RF, které bylo součástí Federerovy vlastní kolekce.

    Oblečení a obuv s iniciálami Federera se staly ve světě velmi úspěšnou. Nové logo se dokonce vepsalo do povědomí natolik, že jej fanoušci začali psát na své doma vyrobené transparenty, které pak vystavovali při hře na dvorcích.

    V současné době je však legendární logo RF v ohrožení. Federer totiž v minulém roce přešel k novému sponzorovi, společnosti Uniql. Zástupci této značky podle svých slov s kolekcí s tenistovými iniciálami zatím nepočítají. Pokud tak stále vlastníte oblečení, které zdobí emblém RF, rozhodně si jej važte. V budoucnu by mohlo jít o hodnotné sběratelské kousky.

    Oblečení s emblémem RF by jednoho dne mohlo mít vysokou sběratelskou hodnotu.Foto Profimedia

  • Michael Jordan

    Michaelu Jordanovi je dnes šestapadesát let a svou sportovní kariéru definitivně ukončil už před šestnácti lety. I přesto je dnes stále jedním z nejznámějších sportovců na světě. Nepochybně k tomu přispěla i značka Air Jordan, dceřiná společnost firmy Nike, která se soustředí na produkci basketbalových bot a oblečení. Nejdříve byly tenisky Jordan vyráběny pouze pro potřeby Michaela, ale v roce 1985 byly uvolněny do volného prodeje. Logem firmy je tak zvaný jumpman, tedy silueta smečujícího Michaela Jordana.

    Michael Jordan je jedním z nejznámějších sportovců na světě. Nepochybně k tomu přispěla i jeho značka.Foto Instagram

  • Cristiano Ronaldo

    S osobou Cristiana Ronalda je už neodmyslitelně spojena jeho značka CR7. Pod tímto brandem prodává sportovní oblečení, kopačky, spodní prádlo nebo parfémy. Značka se skládá z Ronaldových iniciál a čísla 7, které nosil na drese v době, kdy hrál za Manchester United. To tehdy zdědil po anglické superstar Davidu Beckhamovi. Když však v roce 2009 přestoupil do Realu Madrid své milované číslo musel vystřídat za devítku. Sedmičku totiž tehdy nosila na drese klubová legenda Raúl. Název své značky Ronaldo tehdy nezměnil – jako by totiž tušil, že hned další sezónu to bude právě on, kdo obleče po Raúlovi tento dres. Ikonickou sedmičku nosí Cristiano i ve svém současném klubu FC Juventus.

    Značku CR7 si Cristiano ponechal i poté, co v Realu Madrid dostal dres číslo 9.Foto Profimedia

  • David Beckham

    Hvězdná síla, kterou má David Beckham, jde daleko za hranice fotbalového světa. A není divu.  Dokonalý vzhled, anglický přízvuk a za ním skvělá kariéra v nejprestižnějších evropských klubech. Ačkoliv je jeho fotbalová dráha již dávnou minulostí, přesto si i nyní fotbalový vysloužilec přijde na docela slušný balík. Podle webu Celebrity New Wort je hodnota Beckhamova čistého jmění 450 milionů dolarů, což je zhruba 13,5 miliardy korun. Za tučné příjmy vděčí nejen reklamě, ale také své značce David Beckham, která se specializuje na produkci parfémů.

    David Beckham je po odchodu do sportovního důchodu jednou z nejsledovanějších celebrit.Foto Instagram

  • LeBron James

    V basketbalu je jen málo hráčů, kteří se dokázali do povědomí široké veřejnosti vepsat tak silně jako Michal Jordan. Současnému hráči Los Angeles Lakers Lebronu Jamesovi se to však podařilo. Je tak velmi příznačné, že logo jeho kolekce oblečení od společnosti Nike tvoří koruna, která má symbolizovat, že je skutečným králem basketbalu. Logo má i další zajímavé detaily. Jeho tvar má připomínat basketbalové hřiště a tvořeno iniciálami LeBrona Jamese.

    Lebron James se svým vlastním logem, na triku.Foto Profimedia


Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}