28.1.2020 • 16:00

Dojemné a plné úcty. Hvězdy NBA obuly boty s odkazy na Kobeho Bryanta

Vstoupit do diskuse
0

Zpráva o tragické nehodě, při které zahynul basketbalista Kobe Bryant zasáhla sportovní svět. Jakým dojemným způsobem a symbolikou vyjadřují basketbalisté hold zesnulé legendě?



Celým sportovním světem otřásla v neděli zpráva o smrti hvězdy NBA Kobeho Bryanta. Bývalý hráč Los Angeles Lakers (†41) zahynul při nehodě vrtulníku, kde společně s ním zemřela i jeho dcera Gigi (†13) a dalších sedm pasažérů. Tato tragédie zasáhla celou sportovní komunitu a řada současných i bývalých hráčů se rozhodla vzdát Kobemu hold.

V nedělní dohrávce zápasu mezi Toronto Raptors a San Antonio Spurs, se po úvodním rozskoku dostal k míči hráč Toronta Fred VanVleet a oddribloval s ním na území Spurs. Tam se zastavil a držel míč, dokud neuběhla čtyřiadvaceti sekundová časomíra. Tímto gestem se rozhodl vzdát poctu zesnulému hráči, který ve své kariéře nosil právě dresy s čísly 24 a 8.

Trae Young, rozehrávač Atlanty Hawks, si zase na zápas proti Washington Wizards oblékl dres s číslem 8 namísto 11, které nosí obvykle. Kromě toho se stejně jako spousta dalších hráčů rozhodl napsat na své boty vzkaz, který je připomínkou nešťastné události.

Také například Austin Rivers, hráč Houston Rockets, měl na svých botách nápis "RIP Kobe. Mamba 4 life", který odkazoval na Bryantovu přezdívku Černá Mamba. Josh Hart z New Orleans Pelicans si zase napsal na tenisky větu „Legendy tu zůstanou navždy“.

Podívejte se do naší galerie na další dojemné vzkazy Kobemu Bryantovi, které hráči napsali na své boty.

Sportovci vzdali hold Kobemu Bryantovi teniskami se vzkazy
Sportovci vzdali hold Kobemu Bryantovi teniskami se vzkazy

Na Bryanta zavzpomínali také někteří tenisté, kteří se v současné době účastní Australian Open. Například Australan Nick Kyrgios zahájil svůj zápas proti Rafaelu Nadalovi v basketbalovém dresu. Tenistky Coco Gauffová a Caty McNallyová zase odehrály svůj včerejší zápas ve čtyřhře v botách s odkazy na Kobeho a jeho dceru.

Nad smrtí slavného basketbalisty netruchlí jen sportovní svět. Na hráče zavzpomínaly také hudební hvězdy, které se účastnily nedělního předávání Grammy v losangeleské Staples aréně. Právě tady Bryant během své profesionální kariéry působil. „Všichni teď cítíme obrovský smutek. Los Angeles, Amerika i celý svět dnes ztratili hrdinu,“ řekla na úvod moderátorka večera, zpěvačka Alicia Keysová.


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}