14.9.2019 • 15:15

iSport LIFE závody rozhýbaly zoo v Brně. Slavil tanečník i Eratův svěřenec

Vstoupit do diskuse
0

Brněnská zoo se stala dějištěm dalšího závodu iSport LIFE. V kouzelné atmosféře a za ideálního počasí se s náročnou tratí mezi výběhy pro zvířata rvaly víc než čtyři stovky malých i velkých běžců. Jejich závody navíc odstartovaly opravdové sportovní legendy, které nad závodem přebraly patronát - tenistka Lucie Šafářová a hokejista Martin Erat.



Dvacet stupňů a nebe bez mráčků. Lepší počasí si účastníci iSport LIFE Columbia závodu pro sobotní běh snad ani přát nemohli. Do brněnské zoo, kde závod startoval, dorazilo přes čtyři stovky účastníků, kteří si podrobili osmikilometrovou trať i kratší dětské distance.

Závod nebyl limitován zkušenostmi, a tak dorazili ostřílení sportovci i ti, kteří s během teprve začínají. „Příští týden nás čeká patnáct kilometrů dlouhý závod Vokolo Priglu. Dnes to tedy chceme pojmout jako takovou příjemnou rozcvičku,“ prozradil Jiří, který na závod dorazil se svým kamarádem Honzou.

Naopak pro účastnici Moniku byl iSport LIFE závod teprve jejím druhým v životě. „Běhám zhruba devět měsíců, začala jsem někdy po novém roce. Trénovala jsem, abych to dnes zvládla pod pětačtyřicet minut, snad se mi to podaří,“ svěřila se před startem.

Erat po operaci odstartoval dětské závody a promluvil o zdraví: Věřím, že to bude ještě lepší
Video se připravuje ...

Běh brněnskou zoo je prvním letošním iSport LIFE závodem, kterého se mohli účastnit i ti nejmenší. Na start se postavilo téměř devadesát dětí, které často přišly v doprovodu svých rodičů závodících v kategorii dospělých.

„Syn s dcerou mají závod už za sebou a za chvíli jdu na řadu já s manželem. Synovi se dokonce podařilo vyhrát ve své kategorii a získat tak cenu v podobě krmení žiraf. Budeme si tak muset s manželem pospíšit, abychom ho tam mohli doprovodit,“ směje se Martina, která na závod dorazila s rodinou až z Mladé Boleslavi.

Dětského běhu se se svými svěřenci zúčastnili také Martin Erat a Petr Hubáček. Ti od loňského roku trénují nadějné hokejisty v Městském bruslařském klubu Vyškov. „S dětmi cvičíme na ledě i v tělocvičně. Když jsme v hale, běh je většinou součástí rozcvičky. Myslím, že je to pro každého člověka velmi důležitý pohyb, který bychom měli zvládnout,“ zdůraznil Martin Erat, který přiletěl teprve v noci z Ameriky, kde absolvoval operaci.

iSport LIFE Columbia závod brněnskou zoo
iSport LIFE Columbia závod brněnskou zoo

Zodpovědná příprava obou trenérů nakonec přinesla své ovoce. Elias Mátl – jeden ze svěřenců Erata a Hubáčka nakonec získal prvenství v nejmladší kategorii dětského závodu.

Hodinu a půl po dětech se na start postavili i dospělí, které poslala na trať tenistka Lucie Šafářová . "Je to tady krásné. Třeba se příště závodu i zúčastním, letos to ale nepůjde," usmála se před startem a druhou rukou si pohladilo bříško, v němž nyní nosí svůj poklad.

Další známá tvář na iSport LIFE Columbia závodu, dorazil i Petr Hubáček. Jak to má s během?
Video se připravuje ...

Pak už odpočítala posledních deset vteřin, zvedla nad hlavu pistoli a vyslala závodníky na trať. "Ať vyhraje ten nejlepší," popřála jim. Tím, kdo jako první dorazil do cíle, se pak stal dvacetiletý Petr Janík z Brna. Ačkoliv svým věkem spadá teprve do kategorie juniorů, nechal za sebou všechny své soupeře a časem 31:41 si bezpečně zajistil vítězství.

„Je to neskutečné, vůbec jsem nečekal, že dnes vyhraju. Běhání je totiž jen můj doplňkový sport. Věnuju se především latinskoamerickým tancům, v kterých soutěžím s mou partnerkou,“ prozradil novopečený vítěz.

Zhruba sedm minut po něm dorazila do cíle i první žena závodu, kterou se stala Lenka Butorová. Na všechny, kteří stanuli na stupních vítězů dospělé kategorie, čekaly speciální ceny – domů si odnesli vlastnoručně podepsaný puk od české hokejové legendy Jaromíra Jágra .

Novopečený vítěz Petr JaníkFoto Marie Sehnálková

Avšak ani ti, kterým se nepodařilo urvat místo v první trojce, neodcházeli s prázdnou. Některým přálo štěstí v tombole, jiní si odnášeli zážitek na celý život. Mezi tyto účastníky patřily i kamarádky Katka a Katka. „Tohle byl náš první závod v životě. Ze začátku jsme měly pořádnou krizi, ale nakonec jsme ji překonaly. Ta část trasy, která vedla lesem byla nádherná. Tohle je přesně to, proč běháme,“ shodly se obě závodnice.

Pokud si chcete také vyzkoušet závod na vlastní kůži a zažít neopakovatelnou atmosféru našich běžeckých akcí, máte možnost. Další ze série závodů iSport LIFE se konají již v říjnu a listopadu. Více informací o běhu Divokou Šárkou a závodu v Říčanech najdete ZDE.

iSport LIFE Columbia závody v Brněnské zoo: nadšené děti, stovky běžců i Erat se Šafářovou
Video se připravuje ...

Děkujeme partnerům závodu, kterými jsou: ColumbiaHello bankAuto PodbabskáBCEZoo Brno a Lesy města Brna.

Titulární partner Columbia by vám rád představil tyto produkty:

Trička i běžecké šortky jsou pak vybaveny kombinací technologií Omni Shade, která chrání před nežádoucími slunečními paprsky, Omni-Wick, která odvádí vlhkost od těla a umožňuje její rychlé odpařování, revoluční potem aktivovanou chladící technologií Omni-Freeze ZERO, která díky polymeru ve tkanině snižuje celkovou teplotu materiálu, urychluje proces odvádění vlhkosti a zajišťuje okamžité ochlazení s dlouhotrvajícím účinkemFoto Columbia

Běžecká obuv Columbia Montrail ALPINE FTG je dostatečně lehká (255 g pánská velikost 40), ale zároveň poskytuje potřebnou oporu. Svršek boty je vyroben z nové TPU příze, která je teplem vytlačena do struktury vnější síťoviny.Foto Columbia

Columbia Montrail běžecká kšiltovkaFoto Columbia


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}