7.6.2019 • 05:00

Pět tipů: Nejlevnější sporttestery, které stojí za to! Xiaomi, Suunto, Polar i Garmin

Vstoupit do diskuse
0
  • Chytré hodinky dnes dokáží měřit stále více funkcí a neustále vylepšují spolupráci s mobilním telefonem. Za tohle všechno ale také musíte pořádně zaplatit. Nebo ne?

    Chytré hodinky dnes dokáží měřit stále více funkcí a neustále vylepšují spolupráci s mobilním telefonem. Za tohle všechno ale také musíte pořádně zaplatit. Není to tak ale vždy! Zkusili jsme pro vás najít několik zajímavých sporttesterů, které se nemusí stydět za své funkce a nepřehání to ani s cenou.

  • Xiaomi Amazfit Bip

    Xiaomi se dokázalo díky velmi agresivní cenové politice velmi dobře prosadit na trhu s nositelnou elektronikou. Typickým příkladem jsou i tyto hodinky. Za cenu výrazně pod 2 000 korun nabídnou měření tepu i GPS, zaznamenávání sportovních aktivit do propracované mobilní aplikace nebo voděodolnost. Naprosto fenomenální je výdrž, která atakuje hranici až třiceti dnů! Vyhovovat by nemuselo ovládání, které přeci jenom není primárně zaměřené na sportovní účely či chybějící podpora českého jazyka. Doporučená cena 1799 korun.

    Amazfit BIPFoto iSportlife

  • Xiaomi Amazfit Verge

    A ještě jednou čínská značka Xiaomi, která mezi levnými hodinkami skutečně vládne. Model Verge nabídne přeci jenom sportovnější pojetí, pořád je zde ale dotykový displej a pouze jediné ovládací tlačítko. Opět nechybí silná kombinace GPS a měření tepu, výdrž hodinek je zhruba sedmidenní. V nabídce sportovních aktivit nechybí nic podstatného, tahákem ke koupi by ale měla být hlavně integrovaná paměť s hudebním přehrávačem. Stačí nahrát písničky, připojit bezdrátová sluchátka a mobil klidně nechte doma. Doporučená cena 3690 korun.

    Amazfit VergeFoto iSportlife

  • Garmin Forerunner 45/45S

    Garmin je mezi sportovními hodinkami etablovanou značkou a moc levných hodinek nenabízí. Novinka s označením Forerunner 45 se ale pod 5 000 korun vejde. Hodinky se nabízejí ve dvou různých velikostech 45/45S a několika barevných kombinacích. Sportovce potěší hlavně odhadem VO2 max či řadou sportovních režimů, včetně plavání. Podobu hodinek můžete změnit také novými ciferníky, které si do hodinek stáhnete a stejně jako u dražších modelů Garminu lze využívat plánování tréninků. Doporučená cena 4990 korun.

    Forerunner 45Foto iSportlife

  • Polar M430

    Tyto hodinky rozhodně nezapřou, že jsou určeny především na sport. Mezi skutečně unikátní funkce v této cenové kategorii je možnost nastavení intenzity GPS. Díky tomu vydrží energie M430 při sportu mnohem déle než naprostá většina cenově srovnatelné konkurence. Největším problémem je slabší voděodolnost a výraznější rozměry. Také tyto hodinky pořídíte v několika barevných kombinacích. Doporučená cena 3690 korun.

    Polar M430Foto iSportlife

  • Suunto 3 fitness

    Zástupce značky Suunto vypadá z celého našeho výběru nejluxusněji, je ale také nejdražší. I když jsou hodinky primárně určeny pro dámy, v černé variantě neudělají ostudu ani na mužském zápěstí. Hodinky postrádají měření GPS, údaje o aktuální tepové frekvenci jim už ale nechybí. Dokážou velmi dobře odhadnout hodnotu VO2 Max, výbornou funkcí je i vyhodnocování vašich tréninků, plánování regenerace a neustálá snaha o zlepšování výkonnosti. Potěší také podporou obrovského množství sportovních režimů a solidní výdrží baterie. Doporučená cena 5390 korun.

    Suunto 3Foto iSportlife


Další články autora
18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}