10.8.2019 • 05:00

Co teď frčí? Sluchátka proti potu a hodinky, které poznají sport

Vstoupit do diskuse
0
  • Svět sportovní elektroniky se posouvá neustále kupředu. Přinášíme vám přehled třech novinek, které by neměli rozhodně uniknout žádnému sportovci.

    Svět sportovní elektroniky se posouvá neustále kupředu. Přinášíme vám přehled třech novinek, které by neměli rozhodně uniknout žádnému sportovci, jehož trénink se neobejde bez moderních technologických vychytávek.

  • Samsung Galaxy Watch Active 2 představen

    Není to zase tak dlouho, kdy jsme psali recenzi na Samsung Galaxy Watch Active a už tu máme jejich nástupce. U předchozí generace jsme trochu kritizovali chybějící ovládání přes otočnou lunetu, novinka se ale k tomuto chytrému konceptu vrátí. Tentokrát se ale s ničím nebude otáčet fyzicky, luneta bude u hodinek dotyková.

    Hodinky zůstávají věrné jednoduchému designu, ale nově bude na výběr ze dvou velikosti – 40 a 44 mm. Obě verze budou mít stejně široký pásek, ale budeme si moct vybrat z celé řady jejich barevných variant. Díky různým velikostem hodinek budou na výběr dvě velikosti displeje – 1,4“ nebo 1,2“. A aby těch verzí nebylo málo, Watch Active 2 bude existovat i ve variantě s rychlými datovými přenosy LTE. Ty umožní využit hodinky i pro telefonování a odesílání zpráv.

    Samsung nadále zkouší funkci automatického rozpoznávání sportu. Aktivita ale samozřejmě půjde spustit i manuálně - pro uživatele je připraveno celkem 39 sportů. Velmi zajímavě zní informace o vylepšeném senzoru pro srdeční tep, který by měl být přesnější díky osmi měřícím diodám. K prvním zákazníkům by se měly hodinky dostat na konci září, cena začíná na 279 dolarech, což je zruba 6500 Kč.

    Hodinky zůstávají věrné jednoduchému designu, ale nově bude na výběr ze dvou velikosti – 40 a 44 mm.Foto Samsung

     

  • Chybí vám Relive? Známe náhradu

    Pokud patříte mezi uživatele sítě Strava, jistě jste si už všimli, že její poskytovatelé ukončili spolupráci s animační službou Relive. Pokud jste si tedy zvykli na skvělá videa mapující vaše sportovní aktivity, máte smůlu. Co přesně stálo za rozchodem obou partnerů se můžeme jen dohadovat, údajně mělo jít o rozdílné pohledy na ochranu uživatelských profilů, pravdu se ale asi jenom tak nedozvíme.

    Pro obyčejné uživatele je důležitější, že místo Relive se nabízí neméně zajímavá alternativa. Jmenuje se Ayvri a najdete ji ZDE. Vypadá podobně efektně a součástí mapové animace jsou zajímavé informace z vaší cesty jako je například rychlost, vzdálenost, nadmořská výška nebo celková vzdálenost. Propojení se Stravou je jednoduché, stačí zadat na stránce Ayvri své přihlašovací údaje do Stravy a pak už se můžete jen kochat leteckými pohledy na vaše sportovní aktivity. Službu můžete vyzkoušet i v případě, že síť Strava nevyužíváte. Stačí se zaregistrovat a nahrát záznam trasy. 

    Propojení se Stravou je jednoduché, stačí zadat na stránce Ayvri své přihlašovací údaje do Stravy.Foto ayvri.com

  • Bezdrátová a odolná Jaybird Vista

    Kvalitních běžeckých bezdrátových sluchátek není nikdy dost. Novinka od společnosti Jaybird nese označení Vista a kromě úplné absence drátů nabízí třeba kompletní voděodolnost dle specifikace IPX7. Teoreticky byste tak s nimi mohli i nějakou dobu plavat, důležitější ale je, že jsou kompletně odolné vůči potu.

    Sluchátka přes doprovodnou aplikaci nabízí také několik jednoduchých možností úpravy zvuku. Dá se dokonce poslouchat pouze přes jedno sluchátko, zatímco se druhé bude dobíjet v pouzdře. Plně nabitá sluchátka by měla vydržet zhruba 6 hodin, pouzdro přidá dalších deset hodin. Pokud se tedy při svých sportovních aktivitách neobejdete bez poslechu hudby, Jaybird Vista by určitě neměla uniknout vaší pozornosti. Cenu výrobce stanovil na 179 dolarů, tedy něco přes 4 000 Kč.

    Novinka od společnosti Jaybird nese označení Vista a kromě úplné absence drátů nabízí třeba kompletní voděodolnost dle specifikace IPX7.Foto Jaybird


Další články autora
18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}