Autor: iSport.cz
16.12.2015 • 23:48

AKTIVNÍ ŽIVOT Miloše Škorpila: Rodina je pozitivní motivace

Vstoupit do diskuse
0

Zní to velmi jednoduše a je to ještě jednodušší. Vztah k pohybu a sportu ve vás může pěstovat i fakt, že je bude podporovat vaše rodina. Proto se na toto téma zaměřil i ultramaratonec Miloš Škorpil v předvánočním dílu videoblogu pro Superlife.



Může to být tím, že probíhá advent. Tedy čas, kdy k sobě mají lidé blíž než v ostatních obdobích roku. Zima je v pozitivním slova smyslu nutí vzájemně se zahřát. Krátké dny způsobují, že tráví doma mnohem víc času, navíc Vánoce jsou časem obdarovávání.

Tohle platí i ve sportu. Tam profesionálové často musí myslet hlavně na sebe, ale v rámci rekreačního pohybu lze bez potíží myslet i na ostatní. Ideálně na ty nejbližší, tedy rodinné příslušníky a začít s nimi dělat věci společně.

Miloš Škorpil: Patron aplikace Superlife
Video se připravuje ...

„Spoluprožívání je největší dar, největší radost a největší štěstí, které si můžeme vzájemně nadělit. Nic nás to nestojí, tedy pokud nepočítáme sami sebe,“ říká Miloš Škorpil, patron Superlife a známý běžecký trenér. „Lidé v době adventu tráví víc času doma, protože mají obavu a strach běhat venku. Vyjdete-li si, vyběhnete-li ven společně, nebudete se bát, a když trošku ano, tak i ten společně sdílený strach vás k sobě přiblíží.“

Vyplavený adrenalin uvolní skryté zdroje energie a místo abyste ji uvolňovali tím, že se doma pohádáte, uvolníte ji u společné chůze, běhu či cvičení.„Dospělí mají často obavu, že se shodí před dětmi, pokud jim daná činnost nepůjde. Moje zkušenost je taková, že je tomu právě naopak. Děti velmi ocenění, když si rodiče na nic nehrají a prostě do toho jdou s nimi,“ popisuje Škorpil.

Zdravý životní styl zkrátka neznamená, že se musí za každou cenu řešit složitosti, Naopak, na začátku je dobré vnímat obyčejný život bez stresu a tlaku, v radosti a spoluprožívání s vaší rodinou. Správný čas právě nastává.


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}