25.7.2016 • 16:14

Patron Superlife ladil před olympiádou. Doma vládl, jak to bude v Riu?

Vstoupit do diskuse
0

Martin Fuksa dostál na mistrovství republiky v rychlostní kanoistice v Račicích roli favorita. V pátek ovládl trať na 1000 metrů, v sobotu si stejně suverénně počínal i na poloviční distanci a vydařený víkend završil vítězstvím v neděli na sprinterské trati singlkanoistů na 200 metrů. "Pohodička," smál se po jasných vítězstvích patron aplikace Superlife a český reprezentant, který už upírá svůj zrak na olympijské hry.



Víkendový šampionát v Račicích byl pro Fuksu posledním soutěžním testem před startem v Riu de Janeiro, olympiáda odstartuje na stadionu Maracanã slavnostním zahájením už 5. srpna. Domácí mistrovství tak bylo pro českou jedničku příjemným tréninkem, nijak náročným.

V Česku 23letý závodník z Nymburka nemá konkurenci, na trati 1000 metrů zvítězil Fuksa s více než pětisekundovým náskokem na Radka Miškovského. "Táta má sedmdesát titulů, tak je potřeba ho dohnat. Teď jsem na šestadvaceti, snad tu získám ještě dva a dost let mě ještě čeká," uvedl po pátečním klání v rozhovoru Fuksa.

A nemusel čekat ani 24 hodin. Hned v sobotu závodník pražské Dukly přidal další titul, o pět vteřin vyhrál i poloviční trať. "Jelo se mi pěkně, jak v rozjížďce, tak ve finále. V pátek jsem měl před kilometrem ještě trénink, dneska už ne. Jen mě mrzí, že nefoukalo do zad a nemohl jsem zlepšit čas. Jinak pohodička," uculil se Fuksa, který je na neolympijské pětistovce úřadujícím mistrem světa.

V neděli Fuksa vyhrál také závod singlkanoistů na 200 metrů. S odstupem více než dvou sekund za ním v Račicích dojel na druhém místě Dan Drahokoupil.

"Teď jsem v Česku v pozici, kdy chci vyhrávat na všech tratích. Zatím na singlkanoi. Teď ukončím období velkého tréninku a vrhnu se na to lehce odpočinkově," řekl na webu kanoe.cz Fuksa, který pojede dvoustovku i na olympijských hrách v Riu.

Jak si patron aplikace Superlife na svých prvních olympijských hrách povede?

Fuksa se chystá na první olympiádu: Teď si užívám tepla, tlak necítím
Video se připravuje ...

Fuksa před olympiádou v Riu: Lidé ode mě čekají medaili
Video se připravuje ...


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}