20.6.2017 • 12:31

Superlife na Pražské štafetě. Tým, co se viděl poprvé a naposledy, uspěl

Vstoupit do diskuse
0

O2 Pražská štafeta je minulostí. V polovině června se ve Stromovce uskutečnil historicky druhý ročník, pro velký počet účastníků byla akce letos dokonce dvoudenní (14. června a 15. června). Počasí přálo, jednotlivé týmy přispívaly na charitativní organizace, které si samy vybraly. Prostě zábava, sport a dobrý skutek v jednom! Na startu závodu na 4x5 kilometrů se představila i štafeta Superlife.



Aplikaci Superlife reprezentoval čtyřlístek ve složení Martin Vrba, Markéta Pokorná, Eva Babičíková a Roman Vojtášek. A v závodě, který v součtu obou dní absolvovalo 713 štafet, se rozhodně neztratil.

Výsledný čas mělo kvarteto 01:28:00, což stačilo na celkové 58. místo a dokonce 7. místo ve štafetách složených ze dvou mužských běžců a dvou žen. Pro srovnání, středeční vítězné kvarteto AC Slovanu Liberec složené z Vojtěcha Galáce, Vojtěcha Málka, Olivera Krákory a Michaela Smutného zaběhlo čas 01:07:49.

"Byla to zábava, strašně jsem si to užila. Náš tým se vlastně vůbec neznal, poprvé jsme se setkali před startem a bylo to hodně úsměvné, naháněli jsme se po telefonu. Ale lidsky jsme si sedli, shodli jsme se na vše a hodně jsme si to užili," vyprávěla spokojená Markéta Pokorná.

"Byl jsem na to hodně zvědavý, přeci jen se sešli čtyři úplně cizí lidi, kteří se zřejmě už nikdy v této sestavě nepotkají. Ale našli jsme se snadno a musím říci, že to bylo hodně příjemné setkání," souhlasil Martin Vrba.

Úplně krizový moment na trati ani jeden ze členů štafety Superlife nezažil. "Ne, vydala jsem se ze 100 procent, ale že bych to někdy v půlce chtěla zabalit, to určitě ne. Jen na konci jsem se trošku bála, zda zvládnu svůj úsek dokončit, sil už opravdu moc nezbývalo. Jednoznačně ale ve mně převládají pozitivní dojmy, byl to výborný zážitek, celá akce byla i výborně zorganizovaná," rozvinula svá slova Pokorná.

Vrba měl na akci podobný kladný názor. "Bál jsem se jen kopců, o kterých kolegové mluvili, když přiběhli. Že prý jsou na trati dva a jsou docela příkré. Měl jsem proto trošku obavy, ale zbytečné, pocházím z Jizerských hor, takže v porovnání s nimi trať byla opravdu po rovině," smál se Vrba.

"Jednoznačně, akce byla nad očekávání, užili jsme si to maximálně," zakončili milé povídání oba respondenti.

Správně doplnit tekutiny je při každém delším běhu základ úspěchu
Správně doplnit tekutiny je při každém delším běhu základ úspěchu


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}