14.7.2017 • 19:02

Trochu jiná reprezentace. Na MS válčí Čech, doktorka z USA i šipkařka

Vstoupit do diskuse
0

V příběhu českých lakrosistek pojednávajícím o cestě a účasti na mistrovství světa v Anglii zbývá dopsat poslední kapitolu. Do srdcí fanoušků se holky dostaly, skrz crowdfundingovou stránku Hithit.com vybraly přes 200 tisíc korun. Uhranuly i TOP sportovní hvězdu, zaplatit drahé startovné (nesmyslný milion korun) pomohl fotbalový brankář Arsenalu Petr Čech, ten pošťouchl své partnery a stal se ambasadorem týmu. Teď už je to jen dámách s lakroskami, závěrečné dějství, neb jak se na šampionátu v areálu Surrey Sport Park v Guildfordu umístí, už je na nich. My si ale můžeme představit tři hodně zajímavé hráčky, které v kádru amerického kouče Willa Mraze jsou.



Šampionát začal pro české lakrosistky ve čtvrtek, kdy Češky naložily Číně, kde se lakros hraje jen necelé čtyři roky, dardu 30:1. V pátek už byl výsledek horší, zdolat silný výběr Izraele nepomohl ani papírový Petr Čech v životní velikosti, kterého Češky nosí všude sebou. Reálný Čech nemohl jako ambasador dorazit kvůli klubovým povinnostem v Arsenalu. Porážka 8:16 je hodně krutá, po poločase byl stav hratelných 4:7. Před sobotním zápasem s holandskou reprezentací promluvila pro Superlife manažerka týmu Dagmar Merrellová, která vybrala tři plejerky, které stojí za zmínku.

Pro úplnost, ženský i mužský lakros je v českém prostředí plně amatérským sportem. Český tým se zúčastnil MS třikrát a vždy skončil v elitní desítce, dvakrát bral osmý flek, jednou byl devátý.

Markéta Malinovská (LCC Radotín, 16 let)

Mládě, a zároveň budoucnost tohoto sportu. Malinovská je nejmladší hráčka v současné ženské reprezentaci, lakros ale hraje už 11 let. V seniorské reprezentaci je poprvé, studuje 1. ročník na střední zdravotnické škole. Má bratra, který také hraje lakros za nejlepší český tým LCC Radotín. A není bez zajímavosti, že kromě lakrosu hraje Malinovská závodně šipky. V prvním utkání proti Číňankám tzv. Malina šest branek a přidala i dvě asistence, o hráčce utkání tak nebylo pochyb. "Lakros má dlouhodobou historii a tradice a není to sport jako každý jiný. To je nejen to, co mě na lakrosu hodně baví. Je to pro mě obrovská motivace a výzva být v národním týmu," nechala se slyšet před startem šampionátu sympatická bruneta, která v národním týmu plní i roli nosiče míčků.

Do čínské sítě nasázela Markéta Malinovská šest branekFoto Sport

Anna Ničová (LC Jižní město, 29 let)

Jistota v brance, která na šampionátu tvoří dvojici s Kateřinou Dvořákovou. Hraje lakros 24 let, v reprezentaci je 12 let, pracuje jako učitelka v mateřské školce. Tam má na starost kroužek fotbalu pod záštitou FC Háje Jižní město a atletiku pro děti. Jako malá hrála fotbal v TJ Sokol Jedomělice. Díky svým rodičům měla možnost vyzkoušet mnoho sportů, ale lakros je prý TOP. Ničová má ráda kolektivní sporty. Proč? Faktorů je více, spolupráce, komunikace, vzájemná motivace a podpora. To jen namátkou. "Lakrosový důchod se mi pomalu blíží, proto je pro mne ohromná výzva, motivace a čest být součástí reprezentace pro MS 2017. Chtěla bych být součástí týmu, který dokáže v Anglii nemožné," vyznala se brankářka.

Anna Ničová hraje lakros 24 let, v reprezentaci je 12 letFoto Sport Invest

Anna Lottman (LCC Radotín, 26 let)

Podle manažerky Merrellové zřejmě největší hvězda týmu. Lakros hraje 10 let. Studuje 3. ročník medicíny na Karlově univerzitě, předtím vystudovala medicínu na University of Lousville . Na americké univerzitě hrála pět let lakros za první divizi NCAA, to se ještě žádné české lakrosistce nepodařilo. "Kromě lakrosu a učení stíhám tak maximálně sprchu, jídlo, a na podzim sběr brambor. Čtvrtinu svého života jsem prožila v Americe, kde mě naučili, jak se žije a užívá život na 100%," směje se útočnice národního týmu.

Na ofenzivní schopnosti Anny Lottman (první zleva) český tým hodně spoléháFoto Facebook.com

Petr Čech podpořil lakrosistky, i díky němu odjedou na MS
Video se připravuje ...

Nebýt fotbalového brankáře Petra Čecha, možná by česká reprezentace žen v lakrosu nemohla jet na červencové mistrovství světa do Anglie.
Nebýt fotbalového brankáře Petra Čecha, možná by česká reprezentace žen v lakrosu nemohla jet na červencové mistrovství světa do Anglie.


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}