Autor: iSport.cz
9.2.2018 • 11:15

To bude super, lyžaři se dočkají! SkiPark Praha otvírá v sobotu na Vypichu

Vstoupit do diskuse
0

Také lyžaři v Praze se dočkají, paní Zima ukázala příznivější tvář. V sobotu 10. února v 9 ráno se otvírají na Vypichu brány SkiParku, který se sem přesunul po letech na dostihovém závodišti v Chuchli.



„Mráz klesnul, takže zasněžujeme už čtvrtý den a noc,“ potvrdil Martin Dvořák z organizačního týmu. Na louce před oborou Hvězda u dopravního hřiště budou připraveny dva okruhy, větší pro dospělé a menší pro děti. K tomu i půjčovna vybavení – běžek, bot a holí kvalitních značek Madshus a Swix, dále toalety a občerstvení.

„Navazujeme na šest úspěšných ročníků na novém místě, které by mělo mít příznivější klimatické podmínky a prostor pro lyžování,“ říká olympijská vítězka a mistryně světa v běžeckém lyžování Kateřina Neumannová, která za projektem stojí.

Pořadatelé chystají stejně v uplynulých letech kursy běžeckého lyžování, zejména pro školy a seniory. I sama Neumannová tu povede hodiny. Můžete najít lepšího kouče? Příští týden proběhnou podle plánu i oba závody Pražského poháru, 14. 2. mládeže a 21. 2. všech ostatních, v rámci nichž se v uplynulých letech ukázaly známé tváře českého lyžování Martin Koukal, Jiří Ročárek, Daniel Máka, Sandra Schützová nebo Lucie Charvátová.

Otevřeno bude od 8 ráno do 21 večer za umělého osvětlení, vstupné zdarma. To vše díky zásadní podpoře Magistrátu hlavního města Prahy, Domova dětí a mládeže a městské části Prahy 6.

Špičková sněžná děla Technoalpin i Itálie byla připravena už před Vánoci, jenže… nemrzlo. Takže se muselo čekat a vandalové mezitím děla poničili. Pořadatelé je museli opravit a stihli tak reagovat na změnu počasí. Stačí jen skočit do metra (nedaleko stanice Petřiny) nebo na tramvaj a přijet.

Ano, i v oboře Hvězda se, pokud nasněžilo, lyžovalo, ovšem bez udržovaných stop. Ale teď se připravují takřka ideální podmínky na louce v místech, kde měla v roce 2014 megakoncert s pětasedmdesáti tisíci diváků kapela Kabát.

Tak jen držte palce, ať nám mrzne. V ČEZ SkiParku Prahu si už nasněžíme sami.

Více informací i webkamery můžete najít na www.skiparkpraha.cz.


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}