Autor: ČTKiSport.cz
20.5.2018 • 21:40

Lepší než Messi, zničily ho záchvaty úzkosti: Byl jsem pod hrozným tlakem!

Vstoupit do diskuse
0

Ach, ta hlava! Bývalý velký talent španělského fotbalu a odchovanec Barcelony Bojan Krkič trpěl v průběhu kariéry záchvaty úzkosti. Důvodem jeho problémů byla vysoká očekávání veřejnosti. Krkič, který se plahočí po hostováních (aktuálně působí v Alavésu) problémy přiznal v otevřeném rozhovoru pro Guardian. 



"Fotbalisté jsou od velmi mladého věku pod tlakem, neúspěch se jim neodpouští. Je to velký problém, ale ve fotbalovém prostředí o tom nikdo nechce mluvit," řekl sedmadvacetiletý útočník deníku Guardian.

Podle Krkiče jsou na vině mimo jiné sociální sítě. "Každý k vám má přístup, každý může kritizovat odkudkoliv. Je to nekontrolovatelné, citlivější hráči jsou dnes velmi zranitelní," uvedl.

Krkič debutoval v prvním týmu Barcelony v 17 letech a 19 dnech, čímž překonal rekord Lionela Messiho. Brzy nato byl navíc poprvé povolán do španělské reprezentace. "Všechno se to stalo rychle. Pro ostatní jsem byl nový Messi, očekávání byla obrovská," řekl.

"Měl jsem záchvaty úzkosti, odmítal jsem kvůli tomu pozvánky do reprezentace. Oficiálně jsem uváděl různé důvody, ve skutečnosti jsem ale měl jen velký strach," svěřil se španělský útočník.

Krkič přestoupil v roce 2011 z Barcelony do AS Řím za dvanáct milionů eur. V italském hlavním městě se ale výrazněji neuchytil a po hostování v AC Milán a Ajaxu Amsterodam zamířil do Stoke. V této sezoně hostoval v Alavési, ve třinácti utkáních španělské ligy se gólově neprosadil.

TOP 5 gólů Premier League: Padlý talent Krkič se trefil za Stoke
Video se připravuje ...

Celta Vigo - Alaves: Obrovská šance hostů! Krkić běžel sám na brankáře, ale pohořel
Video se připravuje ...


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}