14.8.2019 • 04:30

Jak si žije florbalová hvězda? Langer o hrdinech i souboji Végha s Vémolou

Vstoupit do diskuse
0

Instagramový účet deníku Sport měl v sobotu výjimečného správce. TOP florbalovou star současnosti, 17letého útočníka Tatranu Střešovice Filipa Langera. Cože? Náctiletý floutek a hvězda? Je to tak, Langer toho stihl navzdory útlému věku jako nikdo jiný - hrál ve Švédsku, v prosinci coby nejmladší hráč historie zapsal účast na seniorském MS, v květnu v Kanadě slavil titul juniorského mistra světa. Pojďte se podívat, jak vypadal "Lanýžův" všední den.



No, všední... Langer v sobotu vedl coby nový kapitán Tatranu svůj tým na největším florbalovém turnaji světa Czech Open. "Je to čest a super zkušenost," liboval si po připnutí pásky na svou paži. Vedl si zdárně, omlazený kádr se z oprav vyškrabal do sobotního čtvrtfinále, kde senzačně díky výhře 2:1 po nájezdech skalpoval švédské Pixbo Wallenstam. Ten klub, kde byl 185 centimetrů vysoký forvard v 16 letech na stáži (stihl i pár duelů v SSL) a jehož zástupci jej v létě lanařili do svých řad.

Pech, transfer byl odložen na neurčito, přednost dostala škola a Tatran...

Rodák z Horoměřic svůj nájezd proti Pixbu proměnil suverénním bekhendem, o pár hodin později už musel kousat porážku 1:4 se švýcarským mistrem Wiler Ersigen. Ale i tak to byl pro Tatran maximálně podařený turnaj, po jehož konci se mu na krku houpala bronzová medaile. 

Sportovní dění a zábavné příspěvky sleduj na Instagramu iSportCZ >>

Jeho recept na úspěch? "Hlavně se tím bavit a brát florbal jako zábavu. Samozřejmě by to mělo být doplněno o spoustu dřiny," napsal autor vítězného gólu na 3:2 z finále květnového světového šampionátu juniorů proti Švédsku.

Co dalšího zajímavého se fanoušci skrz Langerův "Take Over" dozvěděli? Za nejlepšího florbalistu světa považuje obránce Falunu a švédské reprezentace Emila Johanssona. Jeho vzorem je ale finská legenda Mika Kohonen, proto hraje s číslem 29 (navíc se narodil 29. prosince 2001). Mezi oblíbené sporty řadí šipky a MMA, v blížícím se duelu těžkých vah Vémola vs. Végh favorizuje Terminátora. V průběhu sezony trénuje 5x až 7x v týdnu, za nejlepší gólmany řadí Fina Eera Kosonena, v Česku pak strážce vítkovické branky Lukáše Součka.

"Dobré jídlo (banánové palačinky), hudba (taneční + rap) a sestava pravidelných cviků při rozcvičce," odkryl své rituály student Gymnázia Jana Patočky. Na další odpovědi se podívejte ve VIDEU.

Jak si žije florbalová hvězda? Langer o vzorech i souboji Végha s Vémolou
Video se připravuje ...

Filip Langer hrál ve Švédsku, v prosinci coby nejmladší hráč historie zapsal účast na seniorském MS, v květnu v Kanadě slavil titul juniorského mistra světa. Pojďte se podívat, jak vypadal "Lanýžův" všední den.
Filip Langer hrál ve Švédsku, v prosinci coby nejmladší hráč historie zapsal účast na seniorském MS, v květnu v Kanadě slavil titul juniorského mistra světa. Pojďte se podívat, jak vypadal "Lanýžův" všední den.


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}