Autor: Tomáš Horáček
8.1.2020 • 04:00

Hráč ze čtvrté ligy proti hvězdě City. Drzý vzkaz obhájil po půl roce na hřišti

Vstoupit do diskuse
0

Hrajete v anglické čtvrté lize, zkritizujete na sociální síti reprezentanta z mistrovského týmu a po půl roce se mu postavíte přímo na hřišti. Tím si zaděláváte na pořádně bolestivou odplatu. Jenže Tom Pope z týmu Port Vale, svůj rýpanec do obránce Manchesteru City Johna Stonese o půl roku později přímo na hřišti obhájil. Komu se to ze záplavy internetových kritiků povede?



Pojďme na začátek celého příběhu.

Loni v červnu bojovala fotbalová reprezentace Anglie s Nizozemskem v semifinále Ligy národů. Po 90 minutách skončil zápas 1:1 - následovalo prodloužení. A v něm byl Stones vidět, ovšem jako hlavní viník prohry 1:3.

Nejprve příliš dlouho váhal s rozehrávkou, až sám sebe dostal pod velký tlak, chyboval a hráči Oranjes se radovali po vlastním gólu Kylea Walkera. Parte na finálové dveře pak pověsil nepřesnou a velmi pomalou malou domů, kterou Nizozemci vystihli a nekompromisně potrestali trefou Quincyho Promese.

Smolný večer pro Anglii, příšerný pro Stonese.

To vše z tepla svého domova sledoval Tom Pope, útočník Port Vale. Tým z města Stoke on Trent, jehož nejznámějším fanouškem a spoluvlastníkem je zpěvák Robbie Williams , tamní slavný rodák, nepoutá mimo svůj region moc pozornosti.

Dvě klíčové postavy klubu Port Vale: VIP fanoušek Robbie Williams a kapitán Tom Pope
Dvě klíčové postavy klubu Port Vale: VIP fanoušek Robbie Williams a kapitán Tom Pope

Po zhlédnutí sestřihu zápasu vyvěsil Pope na Twitteru vzkaz, který dokázal zaujmout.

„Vím, že jsem hráč League 2 (až čtvrtá nejvyšší soutěž v Anglii pozn. red.), vím, že on hraje za Anglii, vím, bere 150 tisíc liber měsíčně a je milionkrát lepším hráčem, než jsem já. Ale rád bych hrál proti Johnu Stonesovi každý týden! To bych dal 40 gólů za sezonu.“

A nezapomnělo se na něj! Půl roku od Stonesových hrůzných okamžiků a Popeovy posměšné kritiky šli v FA Cupu tyto dva týmy v sobotu proti sobě. Hvězdný Manchester City vs. maličký Port Vale. Internacionál John Stones, v době svého přestupu druhý nejdražší obránce světa, vs. internetový troll Tom Pope.

Fanoušci Citizens samozřejmě nenechali Popeovu troufalost jen tak. Na sociálních sítích čtvrtoligového útočníka před výkopem téměř až bombardovali. Došlo na hecování i urážky, jak už to tak na internetu bývá.

„Tenhle tweet je půl roku starý a vy jste ho stejně dokázali vykopat. Za těch šest měsíců se ale ohromně zlepšil a myslím si, že je jedním z nejlepších stoperů světa,“ pokoušel se útočník Port Vale o defenzivu. Avšak dlouho mu to nevydrželo.

Rýpal si neodpustil maličký přídavek: „To, že mě obtěžují fanoušci City, je pro mě velká čest. Jsem z toho naměkko! Měli byste se ale starat a tweetovat Manému se Salahem a vynechat Toma „mezka“ Popa, truhlíci,“ zmínil hvězdné útočníky Liverpoolu, za kterým zatím obhájce titulu výrazně pokulhává v Premier League.

Jak to dopadlo? Očekávaným vítězstvím Manchesteru City 4:1, jenže Pope mohl slavit své vlastní vítězství 1:0. Jak to?

Své Port Vale vedl na stadionu v Manchesteru jako kapitán. A John Stones nastoupil také!

Na svůj velký nemusel Pope čekat dlouho.  V 19. minutě se útočník dostal po centru zprava nikým nehlídaný k hlavičce a umístil míč přesně k levé tyči. Obránci Citizens včetně Stonese pouze přihlíželi. A Pope byl radostí celý bez sebe.

Po zápase si oba soci sportovně podali ruce. „Hráči Manchesteru City mě vzali s sebou do kabiny, ale John se mnou nemluvil. Bylo to trochu divné. Podali jsme si sice ruce, ale netvářil se moc nadšeně,“ řekl Pope po utkání.

Ale nebyl by to on, kdyby pak na Twitteru znovu neřádil:  „Omlouvám se, ale nedokážu teď všem na jejich zprávy odpovědět. Je to bláznivé. Chtěl bych jen říct, že jsem se šeredně pletl a byl úplně mimo, když jsem tvrdil, že bych dal 40 gólů… Bylo by jich spíš 50. Užijte si víkend.“

Další šťouchanec si mohl dovolit.


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}