31.3.2020 • 09:18

Cvičení v karanténě. Pauláthová posiluje s láhví vína, šermíř vzal jablka

Vstoupit do diskuse
0

Současná situace sportovním aktivitám příliš nepřeje. Pokud se však profesionálové chtějí udržet ve formě, nezbývá jim než se přizpůsobit aktuálním podmínkám. Díky Instagramu iSport.cz máte nyní jedinečnou příležitost zblízka nahlédnout, jak trénují české hvězdy jako atletka Zdeňka Seidlová, boxeři Lucie Sedláčková a Štěpán Horváth či lyžařka Kateřina Pauláthová.



Na Instagramu iSport.cz můžete od minulého týdne nahlédnout do aktuálního tréninkového plánu českých sportovců. Ačkoliv jsou sportoviště kvůli epidemii koronaviru uzavřena, naši profesionálové přesto poctivě trénují, aby byli připraveni na nadcházející závody.

Při výběhu do přírody nasaďte šátek či roušku

Jako první ukázala svůj tréninkový plán na Instagramu iSport.cz atletka Zdeňka Seidlová. Ta se rozhodla vyrazit sportovat do přírody, kde nepotká příliš mnoho lidí. Namísto klasické roušky se vybavila červeným šátkem, který je jí při pohybu příjemnější.

Kateřina Pauláthová předvedla, jak trénuje doma. Posloužila ji k tomu láhev vína či pytel brambor.
Kateřina Pauláthová předvedla, jak trénuje doma. Posloužila ji k tomu láhev vína či pytel brambor.

Aby dostatečně zahřála svaly, nejprve se blonďatá kráska rozklusala. Poté zařadila cviky na protažení a všem dobře známou běžeckou abecedu. Ta slouží k nacvičení správné techniky běhu, zlepšuje koordinaci a zvyšuje frekvenci pohybu nohou.

Pak přešla k posilovací části. Fanouškům ukázala, že svaly se dají procvičovat i bez sofistikovaných strojů v posilovně. Tuto část tréninku zahájila výstupy na lavičku a pokračovala výpady, které si na závěr ztížila odporovou gumou.

Další, kdo ukázal minulý týden svůj trénink, byli boxeři a snoubenci Lucie Sedláčková a Štěpán Horváth. Ti stejně jako Zdeňka Seidová začali krátkou rozcvičkou a pak už se vrhli na posilování.

Doma zvládnete kliky i cviky na břicho

Oblíbeným cvikem obou sportovců jsou kliky. Zatímco Horváth předvedl ztíženou variantu se zkříženýma rukama, Sedláčková ukázala klasiku. „Holky nebojte, kliky nejsou jen pro muže,“ vzkázala ženám sportovkyně.

Boxeři dali fanouškům i tipy na párová cvičení. Břicho můžete například posílit tak, že si jeden z partnerů lehne na zem s pokrčenýma nohama. Druhý si sedne na jeho kolena a následně se zaklání, jako by dělal sedy lehy. „Při tomto cviku navíc zjistíte, kolik váží vaše drahá polovička,“ směje se Horváth.

Sportovci dali na Instagramu iSport tipy i na párová cvičeníFoto Instagram

Další, kdo ukázal, jak cvičí v období karantény, byla atletka Nikola Bendová. Ta divákům předvedla svou domácí posilovnu. Samozřejmostí je podložka, na které se Nikola nejprve protáhla. K procvičení paží jí posloužila odporová guma, k posílení břicha zase gymnastický míč.

Kromě těchto pomůcek byste v její domácí posilovně našli také medicinbal, činky a bench press lavici. „Tak tomuhle já říkám homeoffice,“ zasmála se na závěr atletka.

Dovolená počká

V době epidemie koronaviru nezahálí ani jetsurfařka Aneta Šacherová. Ta měla být v současntosti na dovolené v zahraničí, avšak kvůli epidemii nakonec vycestovat nemohla.

„Věřím, že vše má svůj smysl a tohle nám ukáže, jak moc nepotřebujeme zbytečnosti a ve skutečnosti máme všechno, co potřebujeme. Teplo domova, rodinu, lásku,“ vzkázala svým sledujícím na sociální síti.

Aneta Šacherová se svými fanoušky se podělila i o své tipy na protahovací cvičení, které každý den provádí. Jako jetsurfařka se zaměřuje především na oblast stehen a lýtek. Ty totiž dostávají při jízdě na motorovém prkně nejvíce zabrat.

Poslouží pytel brambor i pomeranče

Instagram iSport.cz dostali na starosti například také lyžařka Kateřina Pauláthová nebo šermíř Alexander Choupenitch. Oba sportovci ukázali při svém domácím cvičení velkou kreativitu.

Zatímco Pauláthové použila namísto činky láhev prosecca a pytel brambor, Choupenitch si ztížil posilování spodní poloviny těla žonglováním s pomeranči a jablky. „Výhodou tohoto cvičení je, že můžete ovoce pak sníst, takže tělo nejen posílíte, ale dostanete do těla i vitamíny,“ zakončil s úsměvem.

Foto 

Všechny tipy na cvičení od českých sportovců najdete ve výběrech na Instagramu iSport.cz>>>

Koho na můžete na Instagramu iSport.cz
sledovat tento týden?

Pondělí 30. 3. - Jana Slaninová (atletka)

Úterý 31. 3. - Klára Seidlová (atletka)

Středa 1. 4. - Patrik Žitný (záložník FK Teplice)

Čtvrtek 2. 4. - Dominik Kondras(fitnes strenér)


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}