18.9.2021 • 17:53

Start u medvěda, žirafy za odměnu. Běžci si užili iSport LIFE závod

Vstoupit do diskuse
0

Národ kvůli koronavirové krizi možná trochu zlenivěl, na iSportLIFE závod s Buřinkou v atraktivních kulisách brněnské ZOO ale i tak dorazilo skoro 200 běžců. Šampiony hlavního závodu na 11,1 kilometru se stali Daniel Fiala a Tamara Hudečková. Vítězové dětských kategorií dostali speciální odměnu – mohli nakrmit žirafy.



Start pod výběhem zdejší populární kamčatské medvědice Kamčatky, jen pár metrů od místa, kde si v klidu hověly tři polární lišky a pouhý další kousek od vodní show lachtana medvědího.

I zajímavé okolí přilákalo běžce na start iSportLIFE běhu s Buřinkou brněnskou zoologickou zahradou.

„Bylo to super, byl to docela těžký závod. Když běžíte kolem zvířat, je to lepší než na normální trati,“ usmíval se Pavel Pivoňka, třetí v kategorii ročníků 2010 – 2012.

„Já běhám jenom tak pro radost, ale rodiče chtějí, abych to někam dotáhla. Líbilo se mi tady,“ prohlásila Antonie Pantůčková, vítězka stejné kategorie dívek, která si tak vysloužila speciální odměnu – krmení žiraf.

„Těším se hodně, nikdy jsem nekrmila žirafy, bude to novinka,“ smála se.

A pak si s ostatními vychutnala návštěvu přímo ve výběhu, kde děti granule ze sušené vojtěšky, březového listí a dalších bylin podávali působivým tvorům s předlouhými krky přímo na jazyky.

„Děkujeme vedení zahrady, že nám v rámci dlouhodobé spolupráce umožnili, že si vítězové dětských kategorií mohli užít tento krásný zážitek,“ cenil si Jan Svátek, ředitel série závodů iSport LIFE s Buřinkou.

Na iSport life běhu v Brně se dobře bavily všechny generace
Na iSport life běhu v Brně se dobře bavily všechny generace

Běžci v hlavních kategorií se zatím museli porvat s náročnou tratí, která musela být kvůli výstavbě cyklostezky prodloužena o 900 metrů, závodu v celkové hodnotě11,1 kilometru navíc přibylo šedesát výškových metrů a převýšení tak činilo 280 metrů.

„Pro mě to bylo dost náročné, neumím běhat kopce, ale dalo se to,“ oddechl si v cíli celkový vítěz Daniel Fiala.

To ženská šampionka Tamara Hudečková se na věc dívala úplně opačně: „Kupodivu se mi běželo dobře. Trať jsem neznala, takže jsem do toho šla naplno a pak jsem se v některých úsecích divila. Ale strašně se mi to líbilo. Pěkně zvolená trať, nahoru – dolů, hlavně žádná rovina.“

Hudečková je členkou populárního sportovního týmu s názvem Fialové kobry.

„Já jsem z Opavy, můj tým pochází z Ostravy, kdysi jsme dělali triatlon, jsem taková parta, ze srandy jsme si vymysleli Fialové kobry,“ líčila Hudečková. „Kdysi jsem běhávala, teď s dětmi už moc ne, jenom tak pro radost, ale pravidelně!“

Fiala má za sebou několik pracovních výjezdů do Norska, kde se živil dojením krav nebo kucháním ryb. Teď trénuje děti ve Slavkově u Brna. Závod v ZOO mu sednul.

„Běžel jsem to poprvé, určitě poběžím i příště, závod byl pěkný. Čas koukat kolem jsem ale neměl,“ usmíval se. „Desítce se chci věnovat dál, cílem pro další sezonu je běžet pod třicet dva a celkový sen snad někdy pod třicet…“

Další ročník iSportLIFE závodů s Buřinkou přivedly k aktivnímu sobotnímu odpoledni téměř dvě stovky běžců. Program moderoval reportér České televize Tomáš Lachman a lidé měli k dispozici občerstvení od Rohlíku.

„Jsem moc rád za skvělou účast, i přes nepřízeň počasí. Ráno byly na obloze nějaké mraky a padlo pár kapek, jsem rád, že závodníci dorazili,“ pochvaloval si Svátek. „Běhání, pohyb a sport vnímáme jako důležitou součást posilování imunity a zvyšování odolnosti proti různým onemocněním.“

„Po koroně všichni zlenivěli, i já. Čím víc závodů, tím líp, ať se lidi proberou, začnou se hýbat a běhají,“ těší se Fiala.

Další možnost v rámci série iSportLIFE závodů s Buřinkou budou mít všichni v sobotu 16. října, kdy se poběží v pražském Milíčovském lese. Více informací najdete ZDE. 

VÝSLEDKY

Muži (11,1 km) - A: 1. Fiala (Atletika Slavkov u Brna) 44:44, 2. Janík 46:50, 3. Řegucký 47:14. Muži B: 1. Hiersch (Malhostovice) 51:42, 2. Bednář 55:32, 3. Stehlík 56:03. Muži C: 1. T. Horníček 53:19, 2. Vaněk 1:11:21, 3. Svoboda 1:14:31. Muži D: 1. Doseděl 57:30. Junioři: 1. J. Horníček 1:02:56.

Ženy (11,1 km) - A: 1. Hudečková (Fialové kobry) 55:50, 2. Stehlíková 56:54, 3. Brachtlová 57:03. Ženy B: 1: Hodaňová (Smradupánovy veverky) 56:58, 2. Šálková 1:02:15, 3. Ciková 1:03:31. Ženy C: 1. Rozsypalová (Kyjov 1) 1:13:54, 2. Koutná 1:21:16. Ženy D: 1. Bradová 1:13:10. Juniorky: 1. Sellnerová (Pohořelice) 1:11:13.

Chlapci A: 1. Bábor (SK Speed Brno) 2:43, 2. Cetkovský 2:58, 3. Potáček 3:08. Chlapci B: 1. Krátký 5:34, 2. Jahoda 5:44, 3. Pivoňka 6:29. Chlapci C: 1. Durďák 5:24, 2. Dovrtěl 5:26, 3. Pospíšil 6:38.

Děvčata A: 1. Trčková (Měnín) 3:00, 2. Potáčková 3:01, 3. E. Harkis 3:05. Děvčata B: 1. Pantůčková 5:12, 2. Tušlová 5:28, 3. Čechalová 5:37. Děvčata C: 1. Dobešová 5:26, 2. Rozwalka 5:28, 3. Bleimschein 5:41.

Kompletní výsledky ZDE>>>


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}