21. prosince 2017 • 07:10

Frolík dal gól a patřil k hvězdám zápasu, skóroval i Frk a Sedlák

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Michael Frolík přispěl v NHL gólem k výhře Calgary 2:1 nad St. Louis a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Lukáš Sedlák pomohl čtvrtou brankou sezony Columbusu porazit Toronto 4:2. Radko Gudas a Jakub Voráček se podíleli asistencí na vítězství Philadelphie 4:3 nad Detroitem, za který skóroval Martin Frk.


Frolík se ve středu proti St. Louis prosadil jako první, když pohotově dorazil ze vzduchu střelu Mikaela Backlunda. Na gólovou radost si ale musel chvíli počkat, protože Tage Thompson jeho pokus stejný způsobem odpálil pryč a hra pokračovala dalších 45 sekund. Poté ale videorozhodčí hru přerušil a potvrdil, že Thompson zasáhl puk až za brankovou čárou.

"Ozývaly se hlasy, že bychom měli situaci prověřit u videa. Ale pořád se hrálo a najednou zazněl klakson. Říkal jsem si, co se děje. Někteří spoluhráči se radovali, tvrdili mi, že to byl gól," popsal Frolík. Sám nedokázal určit, zda to gól byl. "Vím, že to bylo těsné, slyšel jsem nějaké fanoušky jásat. Ale vůbec jsem netušil, jestli puk byl nebo nebyl v brance. Ještě štěstí, že máme kamery, které to dokázaly rozluštit."

St. Louis vyrovnalo trefou Braydena Schenna, ale na gól Dougieho Hamiltona už odpověď nenašlo. "Věděli jsme, že to bude těsný zápas, s nimi je to vždycky takové. Jsou výborným týmem, moc vám toho nedovolí. Dobře jsme ale bránili střední pásmo, hrálo se spíše u nich. Snažili jsme se být trpěliví, chtěli je nutit k chybám a byli jsme odměněni druhým gólem," dodal Frolík.

V dresu Flames kvůli zranění nenastoupil Jaromír Jágr a stále mu chybí jeden odehraný zápas v NHL, aby se vyrovnal třetímu Ronu Francisovi. "Když se podíváte na jeho minulost, byl celou kariéru převážně zdravý. Vím, že je z toho teď hodně špatný. Je to pořád stejné vleklé zranění, kterého se musíme zbavit," uvedl po rozbruslení trenér Calgary Glen Gulutzan. Jágr vynechal v této sezoně už 13 zápasů, zatím jich má 1730.

Philadelphia zlomila bezbrankový stav proti Detroitu i s přispěním Gudase. Český obránce po vhazování vypálil sice nepřesně, ale střela se odrazila od zadního hrazení před branku a Dale Weise ji doklepl. Ještě v úvodní třetině vyrovnal Frk. Dylan Larkin mu přihrál přesně do jízdy a Frk trefil volné místo u bližší tyče.

Flyers v prostřední části prohrávali 1:2 a 2:3. Poprvé smazali ztrátu díky Voráčkovi, jenž chytrým pasem potvrdil, proč je nejlepším nahrávačem soutěže. V přesilové hře našel přihrávkou z pravé strany u vzdálenější tyče nehlídaného Waynea Simmondse a ten střelou do prázdné branky upravil na 2:2. Ve druhém případě vyrovnal prvním gólem v NHL Robert Hägg, o výhře domácích rozhodl v čase 45:57 Sean Couturier.

Philadelphia zvítězila posedmé z posledních osmi utkání. "Poslední dva týdny hrajeme opravdu velmi dobře, jen se nesmíme uspokojit," poznamenal Voráček, jenž má od začátku sezony 34 asistencí. Jeho spoluhráč Michal Neuvirth začal po zranění už s tréninky, ale v brance se podeváté za sebou objevil Brian Elliott. Na druhé straně dostal Jimmy Howard přednost před Petrem Mrázkem, který o den dříve vychytal Detroitu vítězství.

Také Sedlák otevřel v Columbusu skóre. Najel si od zadního mantinelu před branku, dostal puk od Matta Calverta a z otočky efektně skóroval. "Všechny na střídačce nás to nabilo," komentoval útočník Cam Atkinson gólový příspěvek čtvrté formace. Na ni vzápětí navázal Seth Jones a domácí nad Torontem vyhráli 4:2. "Bojovali mnohem víc než my," zlobil se hostující kouč Mike Babcock.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud