19. února 2018 • 12:22

Vondrka čeká na svou šanci a je nadšený z olympijské zkušenosti

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový útočník Michal Vondrka odehrál na olympijském turnaji jen úvodní zápas proti Koreji a poté vypadl ze sestavy. Poctivě však trénuje a snaží se být připraven na případnou další šanci. Byl tak jedním z pěti hráčů, kteří byli dnes při volném dnu národního týmu na ledě.


"Samozřejmě, že mě mrzí, že nehraju. Jsme tu ale jeden tým a já rozhodnutí trenérů respektuji. Jsem rád, že kluci vyhrávají," řekl Vondrka novinářům.

Pětatřicetiletý útočník má na kontě tři starty na mistrovství světa a podobnou situaci, kdy se do sestavy dostal v průběhu turnaje, už zažil. "Snažím se fyzicky i psychicky udržovat v kondici, abych byl připravený," podotkl.

Dnešní volnější den však upravil i jeho program. "Nemuseli jsme ráno vstávat, tak jsme si trošku přispali a den jsme tomu přizpůsobili. Šli jsme déle na snídani a na oběd až před tréninkem," řekl Vondrka, který byl na ledě v podvečer.

Odchovanec Českých Budějovic startuje jako drtivá většina českých hokejistů na olympiádě poprvé. Užívá si tak i možnosti navštívit další sporty. "Byli jsme několikrát na rychlobruslení. Viděli jsme Martinu (Sáblíkovou), škoda, že jsme nemohli v neděli na Káju (Erbanovou), protože jsem to nestíhal a docela mě to mrzelo," přiznal Vondrka, který stejně jako další hráči fandil Sáblíkové při nakonec stříbrném závodu na 5000 metrů.

Do hor se zatím nedostal, což jej mrzí. Rád by se podíval na lyžařské či snowboardové závody nebo na soutěže bobistů. "Znám totiž několik bobistů v Čechách a jednoho na Slovensku. Už mi několikrát nabízeli, že by mě svezli, ale neměl jsem k tomu koule, protože je to strašný fofr. Chtěl bych se na to podívat v reálu," uvedla opora extraligového Chomutova.

Stejně jako další členy českého týmu i fanoušky jej nadchl nečekaný triumf Ester Ledecké v superobřím slalomu. "Je to neskutečný borec. Překvapilo mě to, ale strašně jí to přeju," řekl Vondrka, jenž už zaregistroval i řadu vtipů, že se univerzální sportovkyně prosadí i do hokejového týmu. "Viděl jsme fotku, že hraje u nás v první lajně," pousmál se.

Vondrka je v Koreji nadšený ze sounáležitosti české výpravy. "Hrozně se mi líbí myšlenka her. Každý je tady sám za sebe, ale bojuje za svoji republiku proti ostatním týmům. A všechny týmy drží pospolu," uvedl Vondrka.

Ocenil servis, který pro všechny sportovce připravil Český olympijský výbor. "Když kdokoliv cokoliv potřebuje, zařídí to. Je to na strašné úrovni a já jsem z toho překvapený. V jiných zemích to takhle určitě nefunguje. Velký dík činovníkům, kteří se o to starají," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud