19. května 2018 • 18:25

Liberec porazil Bohemians 1:0 a slaví výhru po šesti zápasech

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Slovanu Liberec zvítězili ve 29. kole první ligy nad Bohemians Praha 1905 1:0 gólem Matěje Pulkraba z 62. minuty utkání. Končící trenér Slovanu David Holoubek se tak s domácím publikem rozloučil vítězně, své svěřence dovedl ke třem bodům po šesti zápasech bez vítězství.


"Zápas byl takový zvláštní. Motivovat hráče bylo složité, ale postavili jsme to tak, že se chceme v posledním zápase doma rozloučit s fanoušky vítězně a odehrát to s nulou. A jsme rádi, že fanoušci přišli a že jsme se s nimi my trenéři mohli rozloučit vítězně," řekl Holoubek.

Hosté naopak svou sérii bez výhry na šest zápasů protáhli."Bylo to utkání, které nám pasuje do té série bez vítězství. Jako červená nit se tam objevuje naše neschopnost vstřelit gól, přestože jsme schopni soupeře přehrát fotbalově a vytvořit si šance. Jenže vždy dáme maximálně jeden gól nebo spíše žádný. A na to se vyhrává těžko," prohlásil kouč Bohemians Martin Hašek.

První poločas zápasu šestého a sedmého celku ligové tabulky odpovídal formě obou týmů a velké šance nenabídl. Na změnu skóre si diváci museli počkat do 62. minuty. Bosančič, který nastoupil ke 100. zápasu v dresu Liberce, poslal do vápna oblouček na nabíhajícího Mikulu, jenž ještě míč posunul na střelce Pulkraba.

Gól přinesl oživení zápasu, krátce po otevření skóre se do šancí dostaly oba týmy. Největší příležitost měl pak v samotném závěru střídající Bartl, který běžel sám na brankáře Fryštáka, ale z těžkého úhlu už vedení Liberce nezvýšil.

Pulkrabův vítězný zásah byl jeho desátou brankou sezony a znamenal teprve třetí libereckou jarní výhru. Svému trenérovi Holoubkovi tak splnil předzápasové přání o příjemnějším rozloučení s domácími fanoušky. Výsledek současně přinesl i potvrzení historické bilance, na stadionu U Nisy totiž Bohemians v lize nikdy nezvítězili.

"Zkušenější mužstvo, které by bylo v koncovce chytřejší a hladovější, by takové utkání muselo vyhrát. My ho prohráli. Jak kdybychom se od toho krásného zápasu s Plzní nedokázali dostat na hranici našich možností," litoval Hašek.

Kromě Bosančiče oslavil úctyhodné jubileum i hostující záložník Jindřišek. Sedmatřicetiletý veterán nastoupil ke svému 300. ligovému zápasu a vstoupil tak do klubu ligových legend.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud