19. května 2018 • 20:30

Jemelka věří, že Olomouc završí životní sezonou třetím místem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Olomouce si dnešní prohrou 0:1 na Spartě v předposledním ligovém kole zkomplikovali boj o třetí místo, přesto obránce Václav Jemelka věří, že Sigma dotáhne životní sezonu do úspěšného konce a příčku zaručující přímý postup do skupiny Evropské ligy vybojuje.


Sparta měla při domácí rozlučce kapitána Davida Lafaty od začátku navrch a o jejím vítězství rozhodl krátce po přestávce Josef Šural. Olomouc už v té chvíli hrála v deseti poté, co byl šest minut před přestávkou po druhé žluté kartě vyloučen kapitán Michal Vepřek.

"Sparta dneska měla hodně šancí, my jsme sice bojovali i v deseti, ale nemyslím, že bychom tady měli dosáhnout na bod. Teď musíme vyhrát doma a uvidíme, jak to dopadne," řekl novinářům Jemelka. "Do hry jsme se dostali až díky tomu, že Sparta po gólu polevila. Vyloučení nás mrzí, protože bylo už v prvním poločase a hlavně bylo zbytečné," dodal.

Trenér Olomouce Václav Jílek byl naopak přesvědčený, že v plném počtu by Sigma na Letné minimálně bod získala. "Sparta dneska byla porazitelná. Nemáme se za co stydět a odjíždíme s pocitem dobře odvedené práce. Teď musíme věřit, vyhrát a počkat, na co to bude stačit," přidal kouč.

Olomouc stejně jako Sparta ztrácí před posledním kolem na třetí Jablonec jediný bod. Sigma za týden doma přivítá Mladou Boleslav, zatímco Pražané se představí na hřišti Bohemians 1905 a Severočeši nastoupí proti Slovácku. "Před sezonou bychom umístění do pětky brali, ale teď nás čeká poslední zápas a chceme do toho dát všechno, protože pro většinu z nás je to životní sezona," uvedl Jemelka.

Jílek se také pozastavil nad výsledkem Jablonce, který na hřišti druhé Slavie vyhrál 3:1. Minulý týden ve finále poháru přitom stejným skóre Severočeši prohráli. "Výsledek ze Slavie je obrovské překvapení a vzhledem k jejich nedávné konfrontaci v poháru až zarážející. Ale musíme věřit, vyhrát a počkat, na co nám to bude stačit," prohlásil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud