19. května 2018 • 22:10

Berkovec: Věřím, že to v Jihlavě urveme a ligu zachráníme

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nasazení gólmana Berkovce mělo být nečekaným trumfem karvinských fotbalistů v záchranářském souboji s Ostravou. Přestože devětadvacetiletý brankář udržel nulu, neprosadili se ani jeho spoluhráči a utkání skončilo remízou 0:0, která před závěrečným kolem více hraje do not Baníku.


Berkovec, který je v Karviné na hostování ze Slavie, na jaře neodchytal ani minutu. Kouč Josef Mucha ho do základu nominoval poprvé od listopadu s tím, že chtěl dát týmu impuls v důležitém utkání.

"Trenér mi o tom řekl v pátek. Nebylo o čem přemýšlet. Těšil jsem se na to, bylo to derby navíc o moc důležité body, takže jsem si to chtěl užít," řekl Berkovec po utkání novinářům. V bráně se na jaře poprvé objevil místo Patrika Le Gianga.

Berkovec měl mezi tyčemi daleko více práce než jeho ostravský protějšek Laštůvka. Nejvíce ho zaměstnaly rány Hlinky a Filla zpoza šestnáctky. "Těžší byla asi ta první střela, tu jsem skoro neviděl a vyrazil ji nějak na roh. Ta druhá byla taková spíše propagační, tu jsem si užil. Jinak neměli nic. Ale my bohužel taky ne," řekl Berkovec.

Karvinský gólman přiznal, že Ostrava měla především v prvním poločase více ze hry. "Tam nás tlačili, měli převahu. Bohužel z toho byly i standardky, které jsme nechtěli dělat. Ale jim to naštěstí po těch centrech chodilo vedle, kluci tam u bránění odvedli dobrou práci," uvedl Berkovec.

I když je Karviná před závěrečným kolem stále na sestupovém patnáctém místě, má svůj osud ve svých rukou. Záchrana v lize vede však pouze přes vítězství v Jihlavě.

"Já už jsem něco podobného zažil v Bohemce, kde jsme z posledních tří kol museli uhrát sedm bodů. Nevěřilo se nám, ale my to dokázali. Doufám, že to dokážeme i teď a ligu zachráníme. Bylo by škoda, aby Karviná sestoupila. Je tu hezký stadion, i lidi chodí. V Jihlavě to urveme, věřím tomu," dodal Berkovec.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud