19. května 2018 • 22:26

Nejužitečnějším hráčem Euroligy je Dončič z Realu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nejužitečnějším hráčem Evropské ligy basketbalistů byl zvolen Luka Dončič z Realu Madrid. Slovinský rozehrávač převzal ocenění na dnešním ceremoniálu v Bělehradu před nedělním finále proti Fenerbahce Istanbul s Janem Veselým. Český pivot byl spolu s Dončičem zařazen do nejlepší pětky sezony a patřil i ke kandidátům na cenu MVP. Na podium si Veselý došel pro cenu za nejlepší moment sezony.


Veselý byl oceněn za akci z utkání základní části proti Žalgirisu Kaunas, kdy podletěl koš a ze vzduchu zasmečoval zády ke koši. "Byla to hodně špatná přihrávka od Nicoló Melliho, ale nějak se mi povedlo dostat míč do koše," usmíval se Veselý při přebírání ceny, o které rozhodují fanoušci.

Hlavní hvězdou večera byl devatenáctiletý Dončič, který nejprve dostal cenu pro nejlepšího mladého hráče a následně byl zvolen MVP soutěže, což podpořily i statistiky, neboť měl nejvyšší index užitečnosti v soutěži. V průměru sbíral 16 bodů, pět doskoků a 4,3 asistence na utkání.

"Všechny básničky o Dončičově talentu jsou na místě. Někteří lidé říkají, že se takový talent rodí jednou za 50 let a myslím, že je to pravda," řekl Veselý ČTK na dnešním tréninku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud