8. června 2018 • 12:51

Naše zlatá generace už by měla něco vyhrát, řekl kapitán Belgie

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Na posledních dvou velkých turnajích patřili fotbalisté Belgie mezi "černé koně", do bojů o medaile ale nepostoupili a v obou případech skončili ve čtvrtfinále. Kapitán Eden Hazard je před nadcházejícím mistrovství světa v Rusku přesvědčen, že nadešel čas, aby zlatá generace "Rudých ďáblů" konečně něco vyhrála.


"Víme, kdo jsme. Jsme dobří hráči, všichni hrajeme velké zápasy ve velkých ligách v Anglii, v Itálii, ve Španělsku, takže víme, co dělat. Měli bychom své zkušenosti zužitkovat," řekl Hazard.

"Před deseti až patnácti lety měla stejnou zlatou generaci Anglie a přesto nevyhrála nic. Věřím, že u nás to bude jinak. Fanoušci, novináři, prostě celá Belgie chtějí něco vyhrát. Máme zlatou generaci a teď jen něco vyhrát," doplnil sedmadvacetiletý záložník londýnské Chelsea.

Belgie je ve své základní skupině favoritem společně s Anglií. Do šampionátu vstoupí zápasem s Panamou a poté změří síly s Tuniskem. "S Anglií to samozřejmě pro mě bude speciální zápas, ale nesmíme zapomínat na první dva soupeře. Hrají stylem, s nímž se tolik nepotkáváme," uvedl Hazard.

"Možná, že v minulosti by Anglie byla proti nám jasným favoritem, ale teď je to jiné. Myslím, že jsme na tom podobně. Je to padesát na padesát. Oba týmy mají spoustu šikovných hráčů, vzájemný zápas může napovědět o tom, jak na tom jsme," dodal Hazard.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud