24. června 2018 • 13:02

Rudy věří, že i se zlomeným nosem bude připraven nastoupit

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Německý fotbalista Sebastian Rudy musel odstoupit ze sobotního utkání mistrovství světa se Švédskem kvůli zlomenému nosu. Lékařům se nepovedlo ihned zastavit krvácení. Záložník Bayernu Mnichov se dnes podrobil operaci a doufá, že se do středy stihne dát zdravotně dohromady, aby mohl s obličejovou maskou nastoupit proti Koreji.


Ve 26. minutě sobotního duelu proskakoval švédský útočník Ola Toivonen kolem Rudyho a neúmyslně ho trefil kopačkou do obličeje. Zlomil mu tak nos. Němečtí lékaři se snažili rychle zastavit krvácení, ale marně a po pěti minutách musel trenér Joachim Löw sáhnout ke střídání. Pro Rudyho tak premiéra na MS skončila mnohem dříve, než si představoval.

"Byla to smůla. Samozřejmě jsem chtěl hrát dál, ale pořád to krvácelo," litoval Rudy, který dostal šanci místo zkušeného Samiho Khediry. "Trochu jsme měl problémy s dýcháním, ale nebolelo to. Doufám, že do středy budu připraven nastoupit," dodal.

Zranění ho připravilo i o možnost radovat se se spoluhráči z vítězného gólu, který v páté minutě nastavení dal Toni Kroos. "Byl jsem v šatně, protože jsem musel ležet, abych zastavil krvácení. Pak jsem ale slyšel, jak se lidé venku radují. Tak jsem rychle běžel k monitoru, abych viděl, co se stalo. Byl jsem samozřejmě hrozně šťastný, ale raději bych to slavil s klukama na hřišti," prohlásil Rudy.

Jeho uzdravení bude pro trenéra Löwa o to důležitější, že problémy má i v obraně. Zdravotní potíže má stoper Mats Hummels, červenou kartu dostal Jerome Boateng a nebude moci hrát. A Antonio Rüdiger nepředvedl zrovna jistý výkon. Proto bude Löw potřebovat silný střed zálohy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud