16. července 2018 • 20:52

Beachvolejbalistka Sluková se před ME cítí jako favoritka dobře

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Plážové volejbalistce Markétě Nausch Slukové se před mistrovstvím Evropy role favoritek líbí. Cítí, že s Barborou Hermannovou jsou vyspělejším a vyrovnanějším týmem než před dvěma lety, kdy získaly na kontinentálním šampionátu stříbro. V Nizozemsku jsou druhými nasazenými.


Mimo jiné díky vítězství na nedávném turnaji Světového okruhu v Ostravě si vybudovaly pozici, kdy se je ostatní páry budou snažit porazit. "Myslím si, že je to lepší než být outsider. Protože outsider může překvapit jednou za čas, ale já radši budu favorit než navždy outsider a doufat, že ten favorit zahraje špatně," řekla novinářům v dějišti šampionátu Nausch Sluková.

Je přesvědčena, že za dva roky od evropského stříbra s Hermannovou hodně dospěly. "Tenkrát jsme uměly zahrát dobrý volejbal, uměly jsme potrápit špičkové týmy, ale chyběla nám konzistence," poznamenala.

Pokrok vnímá i její manžel a zároveň trenér této dvojice Simon Nausch. Své svěřenkyně řadí do okruhu šesti až sedmi párů, které mohou na ME útočit na medaili. Líbí se mu, na jaké úrovni Hermannová se Slukovou nyní hrají, ale nechce, aby samy sebe zbytečně dostávaly pod tlak. "Není správné si říct, že když tu nejsou Kanaďanky a Brazilky, tak musíme vyhrát. Ale jsme v pozici, že můžeme vyhrát," poznamenal.

Mistrovství Evropy je pro něj jedním z řady turnajů. Sluková si uvědomuje, že pro veřejnost může mít evropská medaile větší zvuk než třeba triumf v Ostravě, ale turnaje Světového okruhu řadí sportovně o něco výše. "Přes Světovku vede cesta na olympiádu a Světovka je to, co nás živí. Tam potřebujeme být úspěšné, aby vůbec dávalo smysl dělat ten plážový volejbal profesionálně," vysvětlila.

Do Rotterdamu dorazily přímo z Gstaadu, kde vypadly ve čtvrtfinále. Stejně jako při MS v roce 2015 jsou ubytované na lodi přímo u kurtu. Zatím mají za sebou jeden trénink. "Na Holandsko tady fouká až překvapivě málo," poznamenala Hermannová.

Skupinu aktuální české jedničky na písku nepovažují za příliš lehkou. "Na to, že jsme nasazené dvojky, tak jsme se shodly, že ta naše skupina je jedna z nejtěžších," řekla Hermannová. Se Slovenkami Natálií Dubovcovou a Andreou Štrbovou často trénují. "Známe se tak strašně dlouho, že ty zápasy, které spolu hrajeme, jsou vždycky vyrovnané až do posledního balónu," uvedla Hermannová.

Domácí pár Sanne Keizerová a Madelein Meppelinková zase požene publikum, což Hermannová se Slukovou znají z Ostravy. "Víme, s čím počítat. Že to bude trojnásobná síla proti nám, nejenom dvou holek na hřišti, ale třetí tam budou ti diváci," komentovala to Hermannová.

Proti Francouzkám Alexandře Jupiterové a Aline Chamereauové v úterý nastoupí až ve 20:30, takže budou muset vyplnit celý den volna. "Budeme to muset nějak rozložit, abychom se celý den nenervovaly," dodala Hermannová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud