17. července 2018 • 12:48

Lotyšský útočník Kulda bude bojovat o smlouvu ve Zlíně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
K hokejistům Zlína přijde na zkoušku lotyšský útočník Edgars Kulda, který má za sebou tři sezony v KHL. Po působení v Dinamu Riga dohrál uplynulou sezonu v lotyšské lize za Liepaju.


Třiadvacetiletý Kulda začínal s hokejem v HK Riga, odkud před šesti lety odešel do Kanady. Tři sezony nastupoval v juniorské WHL za Edmonton Oil Kings. Nejvíce se mu dařilo v sezoně 2013/2014, když během 87 zápasů včetně play off zaznamenal 82 kanadských bodů za 40 gólů a 42 asistencí. S týmem získal Memorial Cup a sám obdržel Stafford Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play off. Z evropských hráčů získali tuto cenu už jen Němec Leon Draisaitl a Rus Alexandr Radulov.

V létě 2015 se Kulda vrátil do rodné Rigy, kde tři sezony nastupoval v Kontinentální hokejové lize za Dinamo. V lotyšské reprezentaci odehrál 37 zápasů s bilancí pět gólů a sedm asistencí. Jeho starší bratr Arturs strávil závěr loňské sezony v pražské Spartě.

Na zkoušku zamířil do Zlína i bývalý nejlepší střelec slovenské extraligy Radovan Puliš. Berani zahájí přípravu v pondělí 23. července.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud