18. listopadu 2018 • 20:06

Hokejisté Zlína díky povedené úvodní třetině uspěli v Plzni

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Zlína zvítězili ve 20. extraligovém kole na ledě Plzně 2:1 a po sérii tří zápasů bez bodového zisku si připsali druhou výhru za sebou. O osudu zápasu rozhodli Berani dvěma trefami během úvodní třetiny. Domácí přes střeleckou převahu stačili již pouze snížit. Ve zlínské brance se překonával Jakub Sedláček, který 31 zákroky navázal na páteční čisté konto ze souboje s Vítkovicemi. Škoda prohrála pět z posledních šesti zápasů.


Hostům vyšel vstup do utkání dokonale a po vyhraném vhazování a střele Okála od modré čáry otevřel skóre po 45 vteřinách přesnou tečí Kulda. Domácí s pozměněným složením útoků odpověděli aktivitou směrem dopředu, ale brzdily je kombinační nepřesnosti a důsledně bránící Berani. Až v šesté minutě po zaváhání gólmana Sedláčka u zadního mantinelu neuspěl slabým pokusem do odkryté branky Eberle. Poté se z bezprostřední blízkosti bekhendem ani nadvakrát neprosadil nekrytý Němec.

"Když dostanete gól, tak to vždy s týmem něco udělá. Opět jsme dostali první gól a to je pak těžké dohánět. Měli jsme tam tlak, mraky šancí i několik tyček. Chybělo nám dát gól. Musíme se odrazit od té tvrdé práce a doufat, že se to zlomí. Nic jiného nám nepomůže," řekl domácí útočník Jan Eberle.

Nápor Indiánů vrcholil v závěru třetiny. Přesto udeřilo po chybě v plzeňské rozehrávce na druhé straně, když v 19. minutě Kubiš ideálně přihrál zcela volnému Ondráčkovi, jenž překonal bezmocného Frodla.

"Podařil se nám začátek a brzy jsme šli do vedení. Se štěstím jsme přidali druhý gól, ale hra nebyla tak dobrá, jak jsme si představovali. Domácí stupňovali tlak, nás držel výborný Sedláček v bráně," uznal zlínský trenér Robert Svoboda.

Tlak domácích pokračoval i po pauze. Eberle ještě tečí minul, ale ve 24. minutě během přesilovky doklepl Kracík do sítě odraženou střelu Stacha a snížil na 1:2.

"Srazil nás dolů rychle inkasovaný gól. Asi sedmý zápas za sebou jsme prohrávali. Trochu nás to zbrzdilo a celá první třetina byla od nás slabá," prohlásil po zápase jediný úspěšný střelec Škody Jaroslav Kracík.

"Měli jsme ale na to, abychom to otočili. Od druhé třetiny jsme se zlepšili. Měli jsme hodně šancí a tak jako v posledních zápasech nás srazil malý počet vstřelených gólů," dodal zkušený plzeňský odchovanec.

Indiáni svého soupeře přehrávali, Stach s Kratěnou však své šance neproměnili. Naopak v polovině utkání Allen s Pulpánem nabídli Beranům dvouminutovou dvojnásobnou početní výhodu. Frodl ale zlikvidoval dorážku Lakatoše, skvěle se stačil přesunout i proti voleji Honejska a po skončení přesilovky osamocený Lakatoš netrefil z mezikruží branku.

Ve 36. minutě se připomněli aktivní domácí, ránu Jonese po vyhraném vhazování zastavila branková konstrukce a z protiútoku minelu Stacha nepotrestal nepřesně zakončující Kubiš. Zlínský útočník ještě krátce před druhou sirénou při hře čtyři na čtyři neuspěl v samostatném úniku.

Od začátku závěrečné části se hosté stáhli do defenzivy a domácí se marně tlačili za vyrovnáním. Eberle ve 46. minutě tváří v tvář Sedláčkovi netrefil branku a vzápětí při přečíslení dvou na jednoho po přihrávce Kodýtka neskóroval Gulaš. V 55. minutě pokusem od modré čáry napálil levou tyč Čerešňák a pozorný Sedláček si poradil i s další bombou Kaňáka. Hosté díky obětavému výkonu přečkali i téměř dvouminutovou plzeňskou power play a vrátili Indiánům porážku z první čtvrtiny.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud