Adam Nenadál
7. září 2019 • 13:05

Satoranský zazářil mimořádnou statistikou, svět Čechy musí brát vážně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Troufám si tvrdit, že Řekové před pondělním utkáním na mistrovství světa proti české basketbalové reprezentaci pečlivě studují video ze zápasů Ginzburgova týmu a učí se pro ně dosud málo známá jména. Balvín? Tvrdý, ale velice pohyblivý, pozor na něj. Auda a Bohačík – to jsou ti dva agresivní leváci, bacha. Hruban? Šikovný šutér – rychlá střela; lepší být pořád u něj.



Soupeři už Čechy musejí brát na vědomí: po senzačním dvaadvacetibodovém (!!!) vítězství nad obrovsky silnou a dosud neporaženou Brazílií je všem jasné, že tenhle tým není na šampionátu omylem, a že soupeře neporáží náhodou.

Dovedu si ale také představit, jak začínaly všechny „scouting reporty“ českých soupeřů před turnajem: „Pozor, mají tam jednoho borce z NBA – musíme ubránit hlavně toho Satoranského.“ Rozehrávačská jednička reprezentace ale v Číně přesto podává vynikající a nadstandardní výkony, které korunovala útočnou explozí proti Brazílii (na jejíž soupisce je mimochodem hned SEDM hráčů s visačkou „NBA kvalita“): 20 bodů, 9 asistencí, 7 doskoků, 3 získané míče a 2 bloky!

ANALÝZA MS: Satoranský rozjel show, hrál nejlepší zápas na turnaji!
Video se připravuje ...

V kontextu mezinárodního basketbalu na takové úrovni je to mimořádná statistika, vždyť Satoranský měl celkovou efektivitu 35! Na hře 27letého Čecha je pozoruhodné hlavně to, že se nebojí jít do risku – za celý zápas má jen naprosté minimum alibistických přihrávek. Každou svou akcí atakuje soupeře či koš, nebo ke stejné činnosti vybízí spoluhráče. Je malý zázrak, že s touto agresivní hrou měl Satoranský jen tři ztráty…

Postup mezi osm nejlepších týmů světového basketbalu je blíže, než se zdá. Tohle není sci-fi. A Satoranský na tom má lví podíl.

Skupina K

Z V VP PP P Skóre B
1. USA 5 4 1 0 0 437:330 10
2. Česko 5 3 0 0 2 417:395 8
3. Řecko 5 3 0 0 2 403:382 8
4. Brazílie 5 3 0 0 2 409:427 8

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud