Adam Nenadál
Premium
22. srpna 2021 • 17:30

Ostuda. Nejradši bych mu pár vrazil. Roy Keane, hvězda mezi TV experty

Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

OVERTIME ADAMA NENADÁLA | Bojovně sevřené rty, téměř neexistující mimika, někdy mohutný plnovous, velice silný irský přízvuk, sklon hádat se s ostatními hosty ve studiu - a hlavně kousavá kritika těch hráčů, kteří podle něho „neodvádějí svou práci". Když se Roy Keane stal v září 2019 fotbalovým expertem televizní stanice Sky Sports, nikdo asi nečekal, že tato druhá kariéra někdejšího tvrdého záložníka Manchesteru United bude velkolepým úspěchem. Sám Keane ještě v roce 2008 prohlásil, že než by chodil do televizního studia komentovat fotbal, dá raději přednost návštěvě zubaře.



„Tihle lidé vymývají fanouškům mozky," vyjádřil se tehdy na adresu expertů.

Nicméně, stalo se.

A co víc - fanoušci si výstupy břitkého Ira na televizní obrazovce nemohou vynachválit. Keane tak 10. srpna oslavil padesátku coby jeden z nejoblíbenějších hlasů anglického fotbalu. Paradox, že? Vždyť „Keano" během své aktivní kariéry patřil - právem - k nejvíce nenáviděným hráčům Premier League. Jeho agresivní styl často za hranou pravidel mu vynesl pověst polovičního blázna, ale také nehynoucí lásku ze strany příznivců Manchesteru United.

Roy Keane a Alex Ferguson na tiskové konferenci
Roy Keane a Alex Ferguson na tiskové konferenci

„Jeho největším darem bylo nastavit v klubu standard, který vyžadoval od každého jen to největší nasazení," popisuje Keana jeho někdejší spoluhráč - a dnes rovněž televizní expert - Gary Neville: „Když jste sledovali, jak dává hře všechno, měli jste pocit, že ho podvádíte, kdybyste nedělali to samé."

Nesmlouvavý záložník v roli lídra nezklamal: United během jeho třináctiletého působení sedmkrát vyhráli Premier League a v památném roce 1999 dosáhli na treble v podobě triumfů v domácí lize, poháru i v Lize mistrů.

Z Keanových expertních názorů je zřejmé, jak to během jeho šéfování kabině slavného klubu asi vypadalo. Beckhamové, Staamové, Schmeichelové a Ronaldové přicházeli a odcházeli, přísný kapitán ale zůstával.

„De Gea? Je mi z něj špatně. Nejvíce přeceňovaný gólman světa. Nejradši bych mu pár vrazil.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud