Adam Sušovský
28. dubna 2016 • 16:48

Debakl otevře oči, hokejistům může jenom pomoct. Je třeba makat víc

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Začali skvěle, zápas skončil ostudou. Čeští hokejisté zažili ve středu ve Znojmě nejděsivější večer sezony. Debakl 2:7 od Švédů v zápase, ve kterém 2:0 vedli, přišel pouze týden před začátkem mistrovství světa v Moskvě. Je to děsivé varování, ale hokejistům může jenom pomoct. Je třeba hodit fiasko za hlavu, otevřít oči a makat dál!



Horší večer národní tým pod vedením Vladimíra Vůjtka nezažil. Hokejisté Švédska přijeli do Znojma, chvíli se rozkoukávali, ale po pomalejším rozjezdu nešťastnému soupeři nasázeli sedm branek a bylo hotovo.

Největší porážka českého týmu v sezoně se zrodila jen týden před začátkem světového šampionátu. To je děsivé zjištění, které u mnohých navíc vyvolává pochyby o síle týmu, jenž má k dispozici jen čtyři hráče z NHL.

I taková prohra ale může přijít vhod. Týmu možná otevře oči, donutí se nad výsledkem zamyslet. Trenéři vytýkali hráčům hlavně nasazení a systémové chyby, bez velkých individualit a hvězd z NHL budou přitom právě tyto faktory o postupu do čtvrtfinále rozhodovat.

Češi nebudou jediní, kdo na turnaj vyrazí s týmem složeným z převážně evropských hráčů. Co do jmen a tedy i kvality nás čeká to méně atraktivní mistrovství světa, nespočet omluvenek totiž dostávali i trenéři Finů či Švédů.

A že i s nimi se tým může měřit, dokázali svěřenci Vladimíra Vůjtka v sezoně několikrát. K výhrám je ale vedl vždy vedl do puntíku dodržený herní plán. Třeba tak, jak se to Čechům dařilo před týdnem ve Finsku, kde domácí tým porazili v Oulu naprosto zaslouženě 3:2 a dokud se nenechali zbytečně vylučovat, měli navrch i v odvetě (nakonec prohra 1:4).

K takovému výkonu měli Češi ve středu ve Znojmě daleko, o to větší motivaci napravit ostudu musí mít teď. Je třeba věřit, že k tomu tak přistoupí i samotní hráči.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud