Adam Sušovský
4. května 2016 • 07:31

Generálka bez gólů? Češi nemusí panikařit, tenhle tým se učí rychle!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V O2 areně český tým nedal gól v součtu s loňským mistrovstvím světa už čtyři zápasy za sebou, zarážející fakt, a protože proti němu vždy stál TOP tým, možná to nebyla náhoda. I po včerejší prohře 0:3 s Kanadou, která měla celý zápas jasně pod kontrolou, ale hokejistům narvané tribuny ležely u nohou. Nezkušený celek předvedl i tak sympatický výkon, zápas si prohrál v zakončení. Tým už ale několikrát v přípravě ukázal, že se učí rychle.



Byla to zábava, hokejová show. Fanoušci zase vyprodali arénu, na konci zápasu skákali, rozjížděli mexické vlny. I když Češi prohrávali 0:3 a neměli žádnou naději na zvrat. Řadě mladým hráčům českého týmu vytvořili diváci možná životní zážitek. To je pro celý tým obrovský závazek. Parta pod vedením Vladimíra Vůjtka Kanaďanům občas nestačila, ale zápas prohrála vlastní neschopností v zakončení.

Šancí měli Češi i tak hodně, některé stoprocentní. To je dobrý signál, byť řešení některých situací bylo mizerné. Při přečíslení tři na jednoho zastavil útok ofsajd, Jarůšek z půl metru místo prázdné branky napálil puk do brankářovy lapačky, Zohorna zase z mezikruží netrefil branku vůbec. Škoda.

Tým ale v přípravě několikrát ukázal, že se z chyb učí rychle. V pátek proti neméně silnému Rusku to může být úplně jiné kafe, a góly třeba přijdou. I proto byli i trenéři s výkonem spokojeni. Je třeba pamatovat i na to, že v sestavě chyběli Roman Červenka, Jan Kovář, Michal Kempný... Borci pro klíčové herní situaci, jejichž absence byla znát taky v přesilovkách.

Češi nejedou na mistrovství světa jako favorit. Týmy jako Kanadu, Rusko či Finsko přehrávat nebudou, ani to od nich nikdo nemůže čekat. Jsou v pozici, kdy mohou jen překvapit, a to je situace, která českým hokejistům vždy svědčila.

Co tedy zápas s Kanadou týmu ukázal? Především to, že musí hrát jednoduše: V rozehrávce nic nevymýšlet, ve středním pásmu se s pukem moc nezdržovat. Když se těchto rad trenérů hráči drželi, dokázali v minulých dvou týdnech porazit Finy i Švédy. A to výkony, kterými se na mistrovství světa dá navázat. V pátek proto mohou tímhle způsobem v zahajovacím zápase zaskočit i Rusy, i když se to od nich čekat nebude.

Hvězdný Perry: Bereme jen zlato, taková je Kanada
Video se připravuje ...

Furch: Úroveň kanadského týmu je vyšší než v KHL
Video se připravuje ...

Jandač: Na přesilovce chyběli Červenka s Kovářem
Video se připravuje ...

Koukal po prohře s Kanadou: V přesilovkách byl rapidní rozdíl
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud