Adam Sušovský
8. října 2016 • 14:39

Benýšek vs. Pitter. Velká hra o budoucnost hokejové Slavie. Přežije ji?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podnikatel Richard Benýšek ovládá v hokejové Slavii majoritní podíl, ale o chystaném výprodeji hráčů neměl nejmenší tušení. Šéfem představenstva je Vladimír Pitter, to on si může se Slavií dělat, co se mu zachce.



Není žádným tajemstvím, že se oba už dávno názorově rozešli a jejich vztah je všelijaký, jen ne přátelský. Jeden chce z Edenu vyštípat druhého. Zatímco Benýšek na to neměl páky, Pitter peníze.

Ty teď došly i Slavii. Pitter už dál klub ze svého není schopen dotovat, přitom zůstává jeho velkým věřitelem a své miliony by rád získal zpět. Benýšek mu pomoct odmítá.

Takhle se hraje v Edenu o moc už několik měsíců. Hraje se o to, komu bude Slavia jednou patřit. Poražený za to zaplatí svými miliony. Sázel bych na to, že bitvu vyhraje prvně jmenovaný. Jestli to bude výhra i pro klub, není jasné. O tom, co má Benýšek se Slavií v plánu a proč klub vlastní, i když se už léta nevěnuje jeho řízení, nemá nikdo tušení.

Pitter je sice snílek a srdcař, který by Slavii nejraději hned teď viděl v extralize. Jenže proti stojí mnohem silnější hráč – penězi i vlivem. Mezi oběma bude ještě pořádně dusno.

V pozadí toho všeho se klub logicky dostal do ničivých problémů. Sportovní krach po pádu z extraligy dokonal výprodej hráčů. A teď už půjde jen o samotnou existenci. Sezonu asi Slavia dohraje, ale po ní může z hokejové mapy nadobro zmizet. Záležet bude jen na vůli majitele.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud