22. července 2013 • 15:27

Povedená Tour je pro Kreuzigera vkladem do budoucnosti

Autor: Barbora Žehanová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Famózní stá Tour de France vyvrcholila večerní show na Champs–Élysées, při níž vystoupal na pódium i Roman Kreuziger s týmem Saxo–Tinkoff jako s nejlepší stájí letošního ročníku nejslavnějšího závodu světa. Na individuální stupně vítězů dánský tým manažera Bjarneho Riise sice nedosáhl, to však nic nemění na tom, že Kreuziger v Paříži završil z osobního pohledu vynikající Tour. Znovu potvrdil, že prožívá renesanci, jak o jeho sezoně píší i specializovaná zahraniční cyklistická média.



Po dva roky byl Kreuziger lídrem v Astaně, což byla sice lichotivá role, ale ve špatném týmu a ve špatný čas. Může se to zdát jako krok zpět, když nyní na nejslavnějším závodě světa „jen“ pracoval pro Alberta Contadora, ale do budoucna mu to dá víc než pozice jedničky v týmu s jinak nastaveným systémem, než který autoritativně, cíleně a úspěšně vede Bjarne Riis.

Kreuziger letos už vyhrál prestižní klasiku Amstel Gold Race. Byl jako lídr týmu třetí na etapovém závodě Kolem Švýcarska. Na Tour de France oddřel pro Contadora kvanta práce, což se mu bude hodit po fyzické stránce, zároveň tu však nebyl pod psychickým tlakem jako třeba loni na Giru, kde od něj šéfové kazašské Astany čekali stupně vítězů. Přesto k nim měl Kreuziger letos o mnoho blíž.

Dost pravděpodobně to nebylo naposled. Lze čekat, že příští rok bude český závodník lídrem týmu Saxo–Tinkoff i na některém ze závodů kategorie Grand Tours. Zkušenost z popředí pořadí letošní Tour de France se mu tam může jen hodit.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud