David Krejčí
27. listopadu 2017 • 13:35

Kritika Pasty byla nafouknutá. McDavid možná už brzy Crosbyho dožene

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Než jsme šli s Bostonem v neděli na Edmonton, měli jsme sérii čtyř vítězství v řadě. Zvedlo nám to sebedůvěru, protože jsme zvládli urvat těsné zápasy. Což nám může pomoci na konci sezony. Vyhrávat utkání o pět gólů je na první pohled fajn, ale důležitější je zvládat vyrovnané duely. To vás dost naučí.



Máme přitom mladý mančaft, k tomu zraněné elitní útočníky Marchanda s Backesem, místo brankářské jedničky Tukky Raska chytá Anton Chudobin. Přesto jsme měli poslední zápasy dobré, toho si ceníme moc. Tak snad to vydrží.

Já se nedávno vrátil do sestavy po nepříjemném zranění. Klidně bych k tomu řekl víc, ale v NHL je zavedená praxe, že se hráči o svém zdravotním stavu veřejně nebaví, tak se omlouvám. Někdy si jen říkám, že by mi o tom mluvit nevadilo. Aspoň by fanoušci věděli, že ten který hráč třeba není úplně na sto procent připravený, ale stejně jde do zápasu. Takhle si lidi myslí, že jste fit a nic vám nebrání podat ideální výkon.

Jenže tak to mnohdy není. Na dres si těžko napíšete, že dnes můžete hrát jen na půl plynu, protože vám tělo víc nedovolí. Nedá se svítit, nařízení se musí respektovat, hokej je týmová hra. Ale neberte to jako stěžování si, spíš jde o lehkou nadsázku.

Crosby to nemá jednoduché

Před Edmontonem jsme doma porazili Pittsburgh, zahráli jsme si proti Sidney Crosbymu. Trochu se tu řešilo, že přestal dávat góly, proti nám se zrovna trefil, podle mě jeho branka neměla platit, ale to už je teď jedno.

Crosby to nemá v lize jednoduché, každý večer proti němu hrají ti nejlepší hráči a speciálně na něj se týmy připravují v jistém předstihu. V mých očích je to pořád skvělý hokejista, má úžasný přehled, sílu v nohách, bruslí mu to výborně. Klidně na sebe natáhne dva, tři hráče, uvolní tím druhé. Sice mu to tam tolik nepadá, ale to moc velký vliv z hlediska pohledu na něj nemá.

Líbí se mi na něm, že nedělá rozdíly mezi zápasy. Na každý se připravuje, jako kdyby byl ten nejdůležitější. Jedno, jestli jde o finále Stanley Cupu, nebo normální zápas základní části. Pořád po ledě lítá s velkou energií, chodí natvrdo do brány, ukazuje touhu vyhrát. Ačkoli má tři Stanley Cupy, hromadu individuálních trofejí, všechno to zaparkoval za sebe a dívá se jen dopředu.

Je docela vtipné, že po Crosbym nás čekal Connor McDavid, o němž se dlouho mluví jako o jeho nástupci na pozici nejlepšího hráče světa. McDavid jím jednou bude, možná už brzy. Zatím ho vidím těsně za Crosbym.

Někteří novináři chtěli Pastovi naložit

Mým cílem pro nedělní zápas (2:4) bylo Connora uhlídat s tím, že produktivní musí být naše ostatní lajny. Hlavně jsem doufal, že nepůjdeme do prodloužení, protože hrát tři na tři proti McDavidovi, to není k závidění. Jeho rychlost je neskutečná. Ale i my máme rychlé borce, třeba Pasta je jedním z nich.

Nedávno tu o něm některá média psala poměrně nelichotivě, že mohl za několik inkasovaných branek. Nevím, no… V hokeji to není nikdy tak, že jeden konkrétní hráč může za gól nebo za porážku. Vždycky jste v tom namočení všichni. Přišlo mi, že některým novinářům se ten příběh líbil. Pasta podepsal novou smlouvu, teď byl u nějakých gólů, tak mu trochu naložíme.

Ano, i náš trenér měl po jednom zápase nějaké námitky, ale rozdíl byl v tom, jak to která média prezentovala. Někteří to trochu nafoukli. S Pastou jsme to ale spolu moc neřešili, my se snažíme pokaždé odvést co nejlepší výkon na ledě a co neovlivníme, to necháváme být.

Dál a poctivě samozřejmě sleduju naše hráče v NHL. Radost mi udělal David Rittich, který si v noci na neděli zachytal za Calgary. Každá taková zpráva je příjemná, gólmanů nám tady v NHL ubývá, každý další přírůstek je vítaný. V Coloradu s ním Flames vyhráli, to je úplně super. Tak jen tak dál.

David Pastrňák dává vítězný gól Bostonu
David Pastrňák dává vítězný gól Bostonu

Pastrňák: Oslava smlouvy? Pozval jsem mamku na večeři
Video se připravuje ...

Pastrňákova maminka o nové smlouvě: David peníze ustojí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud