Hynek Preisler
16. srpna 2016 • 16:20

Riskantní sázka na Latku? Pět důvodů, proč důrazný stoper Liberci pomůže

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Severočeši si opět těsně před pohárovým zápasem „dali“ dárek. Před 3. předkolem na hřišti Admiry Mödling získali gólmana Martina Dúbravku, nyní podepsali smlouvu na jeden rok se zkušeným stoperem Martinem Latkou.



Ve čtvrtek v prvním zápase play off o základní skupinu na hřišti Larnaky ještě téměř jistě za nový tým urostlý stoper nenastoupí, v neděli proti Brnu si však již pravděpodobně U Nisy odškrtne premiéru za nový klub.

A přestože na jaře ve Slavii v lize nenasbíral dohromady ani dvě stě minut, když spíše vysedával na lavičce, vsadím se, že pro Liberec bude skutečnou posilou.

Proč?

Za prvé, bronzový tým minulého ročníku sezonu odstartoval s nejmladším kádrem v lize. A tak zkušený borec, stejně jako Milan Baroš, v tomto ohledu Slovanu pomůže. Lídrovství má v krvi.

Za druhé, Liberec zrovna neoplývá vysokými hráči. Ostatně ve Zlíně prohrál 1:2 a inkasoval góly po standardních situacích. Další plus.

Za třetí, je to vyloženě soubojový hráč, který jen tak neuhne. Důrazný hlavičkář, který si raději nechá zlomit nos, než aby uhnul. I v tomto ohledu severočeský tým posílí.

Za čtvrté, český zástupce v evropských pohárech sice má kvalitní stoperskou dvojici v podobě Davida Hovorky a Lukáše Pokorného, jenže je jasné, že jen těžko odehraje všechny zápasy jen s nimi. Ostatně Lukáš Pokorný stále laboruje se zraněním, které v náročném programu ještě nestihl stoprocentně doléčit. A záložní variantou za stopera je Ondřej Karafiát, jemuž se příliš nepodařil záskok za Pokorného v Mladé Boleslavi (0:3).

A přidám i pátý důvod, ten však berte s nadhledem. Martinu Latkovi je teprve 31 let. Stojí to za připomenutí, neboť jeho vizáž může být někdy malinko matoucí.

Suma sumárum, Martin Latka Liberci pomůže.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud