Hynek Preisler
15. března 2017 • 22:27

O energii, která živí stromy i sen o obhajobě. Zbraň Liberce? Gólmani a obrana

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva dny před startem čtvrtfinále s rozjetou Plzní zkušený borec Ján Lašák vtipkoval, že má tolik energie na rozdávání, že když v lese objal suchou soušku, odcházel od zelenajícího se stromu. 



Po výhře 3:1 nad Plzní v prvním čtvrtfinále se již k podobným bonmotům vracet nechtěl. Jako by nechtěl nabourávat soustředěnost, která mu v zápase málem pomohla vynulovat Plzeň. Inkasoval jen jednou v oslabení. Zkušený gólman měl každopádně opět obří podíl na úspěšném vstupu Bílých Tygrů do letošního play off.

Ano, nutno dodat, že mistru světa z roku 2002 pomohl i kus štěstí. To když ho například na konci druhé třetiny propálil od modré Jakub Lev a puk směřující do branky odpálil do bezpečí obránce Adam Jánošík. To však k tomu patří.

Jde o součinnost celého týmu v defenzivní činnosti a utkání proti Plzni opět potvrdilo, o jak velkou zbraň Severočechů se jedná. Ostatně defenziva je dovedla už k obhajobě Prezidentského poháru. A zdá se, že to je přesně to, co bude soupeřům Bílých Tygrů dělat potíže i v tomto play off.

A abychom nezapomněli, na střídačce seděl Roman Will, český reprezentant s největším číslem úspěšnosti zákroků v základní části (93,47%), kdykoli připraveného naskočit za Lašáka. V ostatních týmech by byl nejspíše jedničkou. Není novinou, že v play off hrají brankáři klíčovou roli. Z tohoto pohledu musí jít ze souboru Filipa Pešána strach.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud