Ivan Kopecký
Premium
1. května 2018 • 11:30

Slavia na Plzeň stačit nebude: Proč nedává góly? Spartě chybí disciplína

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Taky se vám zdá, že je stará dobrá Plzeň zpátky? Lídr v zápase s Karvinou vzkázal zbytku ligy, že se vrací do pohody. Jasně, byla to „jen“ Karviná, ale upřímně: nečekal jsem, že Plzeň technicky i kombinačně zahraje tak dobře. Vítězství 2:0 je velkým varováním pro Slavii, která to v sobotním šlágru nebude mít vůbec lehké.



Ale nechci jen chválit, Plzeň má i po dvou výhrách v řadě pořád ještě dost rezerv. Na první dobrou mě napadá málo důrazné zakončení, na tuhle práci Viktorii chybí buldok Krmenčík. To je borec, který do toho jde, vyhraje souboj a dá gól. Veterán Bakoš je dobrý do kombinace, ale když je fotbalista starší, v soubojích se už trochu hlídá.

Obecně mi připadalo, že si plzeňští kluci chtěli až moc hrát, dotáhnout akci až do branky. Kolikrát místo střely ještě zbytečně přihrávali. Kdyby byli přímočařejší, mohli vstřelit víc než dva góly.

I tak bude mít Slavia v sobotu velký problém uhrát proti Plzni potřebné vítězství. Viktoria se dostává do herní pohody a dá se čekat, že v Edenu bude hrát o něco opatrněji než doma, což taky slávistům nepomůže.

Pro Slavii je alarmující, že už dvakrát za sebou nevstřelila gól. V Liberci ani v neděli doma se Slováckem. Důvodů je víc. Kombinací až do branky to slávisté nezvládají, nemají na to hráče. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud